Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından acı gerçekler “Tiyatro Oyunu” olarak sahnelendi.
Sabancı Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun, tabiri caizse hınca hınç doluydu. Aileler çocukları ile gelmişti, iyi de yapmışlardı. Çünkü oyunun konusu Aile içi şiddet ve getirdikleri idi.
Ailede başlayan huzursuzluk tüm toplumu ilgilendirecek şekilde sergilendi. Yani gerçek hayattan bir kesitti aslında oyun.
Aileler dışında kimler izledi.
Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yer alan Emniyet Mensupları aileleri ile birlikte. Birkaç duyarlı sivil toplum kuruluşu yetkilileri dışında birde İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata izledi, oyunu.
Peki izlemesi gerekenler neden yoktu?
Yazımın başlığını “Öğrenmeden öğretemezsin” yaptım kasıtlı olarak.
Evet, aile içi şiddetin getirilerini öğrenmeden nasıl öğretir insan.
Yani Milli Eğitim camiasından kimse yoktu(!) yadırgadım.
Malatya gibi bir ilde fuhuş yaşı 14.
Malatya’daki okullarda uyuşturucu var.
Okullarda, psikolog yardımına ihtiyacı olan öğrenciler had safhada.
İşimiz gereği uyuşturucu tacirleri ile yapılan mücadeleyi yakınen biliyoruz.
Yine işimiz gereği fuhuşla yapılan mücadeleyi biliyoruz.
Bildiğimiz bir başka gerçekte “okullarda uyuşturucu satan öğrencilerden sinen okul yöneticilerinidir.”
Hiç de üzerlerine vazife olmayan etkinliği düzenleyen, Malatya Emniyet Müdürlüğü’nün yapmış olduğu bu fedakarlığa neden ilgi gösterilmez anlamakta zorlanıyorum.
Aile içi şiddetle başlayan ve çocuklarımızı uyuşturucu, alkol ve fuhuş batağına çeken konulara duyarlılık her aile ferdinin vazifesi olduğu gibi Milli Eğitim camiasının da aslı görevidir.
Asli görev demişken anlamakta zorlandığım bir başka konuyu Sizlerle paylaşmak istiyorum;
Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı müdürlükler zaman, zaman bu tür etkinlikler düzenliyor... Sosyal sorumluluk çerçevesinde. Memnuniyet verici.
Anlayamadığım ise şu; Emniyet Müdürlüğü’nde görevli müdürü, amiri, komiseri, polisi bunlar yaptıkları iş karşılığı maaş alıyorlar ama sosyal bir etkinlik olduğu zaman Eşleri de bu etkinliklerde görev alıp projeyi sonuna kadar götürüyorlar, bu onların ne görevi nede yaptıkları bu çalışmaların maddi getirisi olmadığı gibi bir beklenti içerisinde de değiller.
Neden acaba?
Diğer kurumlarımızda bu durum niye yok?
Hep merak etmişimdir....Vatandaş olarak.
DİP NOT: Oyunda emeği geçen tüm Emniyet Müdürlüğü Personeline, güncel konuları profesyönelce sahnede sergileyen oyunculara ve hiç de üstüne vazife olmadığı halde oyunda rol alarak takdir toplayan Malatya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Selim Özdemir'in eşi Emine Özdemir Hanımefendiye çok teşekkür ederim. Emeğinize yüreğinize sağlık.