Sahil Park
malatya-belediye
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yeşilyurt Büyükşehir Belediyesi
Yaşam 27 Mart 2025 - 11:07 Yorum: 0

Niğde Valiliği’nden 2025 Yılı IPARD III için proje çağrısı

Niğde Valiliği; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından açıklanan 2025 yılı IPARD III Çağrı Takvimi ve destek programları konusunda üreticileri bilgilendirdi.Yapılan açıklamaya göre, 81 ilde proje başvuruları kab...

Niğde Valiliği’nden 2025 Yılı IPARD III için proje çağrısı

Niğde Valiliği; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından açıklanan 2025 yılı IPARD III Çağrı Takvimi ve destek programları konusunda üreticileri bilgilendirdi.
Yapılan açıklamaya göre, 81 ilde proje başvuruları kabul edilecek ve toplamda 188 milyon Euro destek sağlanacak. Niğde Valiliği’nden yapılan açıklamada 2025 yılı IPARD III Çağrı Takviminde yer alacak projelere çiftçiler, üreticiler, kooperatifler, KOBİ’ler, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve uygun proje hazırlayan tüm başvuru sahiplerinin başvuru yapabileceği belirtildi. Açıklamada, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüklerine yapılması gereken başvuru sayısının bütçeyi aşması durumunda, projelerin IPARD sıralama kriterlerine göre değerlendirileceği, desteklerin Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edildiği ifade edildi. Çağrı takvimi ve destekler ise şu şekilde;
TKDK tarafından yapılan duyuruya göre; Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması kapsamında 50 milyon Euro’luk destek ayrıldı, çağrı ilanı Nisan ayında yapılacak ve başvurular Haziran ayında alınacak. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme için 42 milyon Euro destek sağlanacak, çağrı ilanı Haziran ayında yapılacak ve başvurular Temmuz ayında alınacak. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar için 43 milyon Euro destek ayrıldı, çağrı ilanı Ağustos ayında yapılacak ve başvurular Eylül ayında kabul edilecek. Tarım-Çevre, İklim ve Organik Tarım, Biyoçeşitlilik ve Toy Kuşu Popülasyonunun Geliştirilmesi kapsamında 3 milyon Euro destek sağlandı, çağrı ilanı Ağustos ayında yapılacak ve başvurular Eylül ile Şubat ayları arasında alınacak. Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Yatırımlar için 50 milyon Euro destek sağlanacak, çağrı ilanı Eylül ayında yapılacak ve başvurular Ekim ayında alınacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber