Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 17 Ekim 2024 - 21:46 Yorum: 0

NATO Genel Sekreteri Rutte: “Kremlin’de birileri duracağımızı düşünüyorsa, böyle bir şey olmayacak”

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, NATO Savunma Bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Kremlin’de birileri farklı düşünceler nedeniyle duracağımızı düşünüyorsa, böyle bir şey olmayacak ve Ukrayna, NATO üyesi olacak” dedi.N...

NATO Genel Sekreteri Rutte: “Kremlin’de birileri duracağımızı düşünüyorsa, böyle bir şey olmayacak”

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, NATO Savunma Bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Kremlin’de birileri farklı düşünceler nedeniyle duracağımızı düşünüyorsa, böyle bir şey olmayacak ve Ukrayna, NATO üyesi olacak” dedi.
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen NATO Savunma Bakanları toplantısının ilk gün oturumlarının sona ermesinin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında Ukrayna’ya askeri yardım sağlanmaya devam edilmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Rutte, NATO savunma bakanlarının bugün Hint-Pasifik bölgesindeki ortaklarla gerçekleştirdiği toplantıda Ukrayna’nın öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldığını ifade etti. Toplantıda Ukrayna’ya destek, savunma üretimi, inovasyon, siber güvenlik, dezenformasyonla mücadele ve yapay zeka dahil yeni teknolojilere ilişkin meselelerin tartışıldığını açıklayan Rutte, Ukrayna’ya destekleri nedeniyle Hint-Pasifik bölgesindeki partnerler ve Avrupa Birliği’ne teşekkür etti. Rutte, “Ukrayna’nın bu ittifakın bir üyesi olarak burada yer alacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum. O zamana kadar, Ukrayna’nın zafer kazanması için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Bu, ortak güvenliğimiz için hayati önem taşıyor” dedi.
NATO’nun Ukrayna’yı destekleme konusundaki mutabakatını kaybetmeyeceğini vurgulayan Rutte, “Bu konudaki birliğimizi kaybetmeyeceğiz, bundan emin olabilirsiniz. Bugünkü mesajım Vladimir Putin’e. Eğer böyle bir şey olacağını düşünüyorsa, yanılıyor. Bu, bugün bir kez daha kanıtlandı. Avustralyalıların ne yaptığına, Almanların ne yaptığına, neredeyse yarım milyar dolarlık füze savunma sistemi duyurusu yapan ABD’nin bugün ne yaptığına bakın” dedi.
Rutte, “Son üç haftadır tüm müttefiklerle görüşme halindeyim. Ukrayna’nın Rusya’ya karşı savaşmak için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olmasını sağlayacağız. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Kremlin’de birileri farklı görüşler nedeniyle duracağımızı düşünüyorsa böyle bir şey olmayacak ve Ukrayna, NATO üyesi olacak, bunda hiç şüphe yok” dedi.

Zelenskiy, Nükleer silah geliştirme açıklamasından geri adım attı
Zelenskiy ise Ukrayna’nın nükleer silah geliştirme arzusuna ilişkin bugün Alman basınında yer alan iddialara açıklık getirdi. Rutte ile gerçekleştirdiği basın toplantısında Zelenskiy, “Asla, nükleer silah geliştirme hazırlığı içerisinde olduğumuzu söylemedik. Budapeşte Memorandumu imzalandığında, burada Ukrayna’nın nükleer silahlarından vazgeçeceği ve Ukrayna’ya Rusya, Çin ve ABD’nin dahil olduğu ülkeler tarafından güvenlik, toprak bütünlüğü ve egemenlik garantileri verileceği yazılmıştı. Benim söylediğim şey buydu” dedi.
Alman basınında yer alan haberlere göre Zelenskiy, ABD’nin eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’a eylül ayında yaptıkları görüşme sırasında “Ukrayna’nın NATO üyesi olması gerektiği aksi takdirde kendisini korumak için nükleer kapasite geliştirme yoluna gideceğini” söylediği ifade edilmişti. Zelenskiy’nin, Trump ile görüşmesinde “Ukrayna, ya kendisine koruma sağlayacak nükleer silahlara sahip olacak ya da bir tür ittifakın parçası olacak. NATO haricinde de bu şekilde bir ittifak bulunmuyor” dediği aktarılmıştı.

“Yaklaşık 10 bin Kuzey Kore askerinin bize karşı savaşmak üzere gönderilmeye hazırlandığı bilgisine sahibiz”
AB liderleri ile görüşmesinde Zelenskiy, aynı zamanda, Kuzey Kore’den 10 bin askerin kendilerine karşı savaşmak üzere Rusya’ya katılacağına ilişkin istihbarat aldıklarını açıklamış ve bunun olması halinde savaşın “bir dünya savaşına dönüşeceği” uyarısında bulunmuştu. “Yaklaşık 10 bin Kuzey Kore askerinin bize karşı savaşmak üzere gönderilmeye hazırlandığı bilgisine sahibiz” diyen Zelenskiy, Kuzey Kore’nin savaşa dahil olmasını “dünya savaşına giden ilk adım” olarak değerlendirmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri