“Muasır medeniyet” kavramı günümüzde çağdaş uygarlık olarak Türkçemizde yerini alıyor. “Çağdaş Uygarlık” denildiğinde de; bilimsel yaklaşımlar, teknolojik gelişmeler, değişen ve yenilenen toplum bakışı göz önüne geliyor.
Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’nin hedefini tanımlarken kullandığı “muasır medeniyetler seviyesine” çıkmak hedefi Mardin Valisi Turhan Ayvaz’ın ifadesiyle artık tamamlanmış da haberimiz bile olmadı! Vali Bey, “hedefi o kadar aştık ki artık o cümleyi kullanmıyorum” bile diyiverdi…
Şimdi sizlere, elbetteki en başta Sayın Vali Bey’e, muasır medeniyet seviyesine yükselmemizin resmini fotoğraflamak istiyorum.
Cari açık son dönemlere göre yüzde 100’ün üzerinde artarak 70 milyar doların kapısına dayandı.
Cari açık ne mi sayın Valim! Cari açık, bir ülkenin ürettiğinden fazla harcamasıdır sayın Valim! Üstüne üstlük borcunu da ödemede zorlanmasıdır!
Türkiye, Cumhuriyet döneminin en fazla borçlandığı dönemi 10 yıldan beri yaşarken dış borç tutarı 500 milyar doları geride bıraktı
Van’da bir deprem yaşadık, vatandaşlarımız öyle muasır ki başları göğe eriyor değil mi sayın Valim?
Kendimizi Avrupalı sayıyoruz ya, unutmadan hatırlatalım; işsizlikte Avrupa şampiyonuyuz ki bu mudur muasır medeniyetler seviyesine yükselmek?
Türkiye’de her üç kişiden birinin bankalara kredi kartı borcu bulunuyor
Ve, öyle muasırsız ki her dört kişiden birimiz maalesef icralık
11 milyon sigortalı çalışanın olduğu Türkiye’de sadece 800 bin işçinin sendikalı olduğu gerçeği bile Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesinin çok gerisinde olduğunun açık göstergesi değil midir?
İşte AKP ile muasır medeniyeti yakalayan Türkiye’nin sendikacılıktaki hali. Ne dersiniz Mardin Valisi haklı mı?
Trafik kazaları Türkiye’de azalmak yerine belirli bir periyotla artmaya devam ediyor.
Türkiye’de bebek ölümleri doludizgin gidiyor.
Türkiye, tutuklu ve hükümlü sayısında Avrupa rekortmeni...
Türkiye, Avrupa’nın rüşvet lideri...
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının yeni İnsani Gelişme Endeksi'ne göre, dünyada yaşanacak en iyi ülkeler sıralamasında Türkiye 83. sırada...
4 kişilik ailenin tüketmesi zorunlu olan gıdalar için harcaması gereken tutarı yani açlık sınırı 926 lira 58 kuruş ama asgari ücret yerlerde sürünüyor.
Okuma alışkanlığında Türkiye 173 ülke arasında 86'ıncı sırada yer alıyor. Kitap okuma oranının yüzde 4-5 olduğu Türkiye'de yılda sadece 23 milyon adet kitap basılıyor. Japonya'da ise bir yılda basılan kitap adedi 4 milyar 200 milyon.
400 bin kahvehanenin bulunduğu Türkiye'de kitap sevgisini en çok televizyon ve internet engelliyor...
Türkiye okuma alışkanlığında Libya, Tanzanya ve Ermenistan gibi ülkelerin de bulunduğu 173 ülke arasında 86’ıncı sırada yer alıyor.
Türkiye, dünya basın özgürlüğü sıralamasında 178 ülke arasında 138’nci sırada...
Daha ne sayayım Vali Bey?
* * *
Vali Beyin, muasır hedefi arasında kaybolup giden bir acı gerçek daha var ki; sayın valimiz hem savcı hem hakim olmuş bile... Valimiz, konuşmasında bir dönem kahraman olarak tanıdığı idarecilerin hain olduğunu öğrendiğini de söylüyor ama kimlerin “hain” olduğunu açıkça ilan etmiyor ki bilelim. Vali Bey “uçak-otomobil-helikopter” yapmamıza engel olan hainlerden bile bahsediyor.
Ben bu muasır valimizi ömrümün sonuna kadar takip edeceğim!
AKP’li yöneticilerin muasır medeniyet deyince ne anladığını aşağı yukarı tahmin ediyorduk ancak Mardin Valisinin konuşmasını dinleyince anladık ki “vatandaşla dalga geçmeyi” muasır medeniyet seviyesi zannediyorlar…
Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere ışık tutan sözlerinden biri ile güne nokta koyalım:
“ -Türk Milleti, muasır medeniyetin bütün milletlere temin ettiği hayat ve vasıtaları, esasta ve şekilde aynen ve tamamen gerçekleştirmeye kati karar vermiştir.”