Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
04:31 İsrail’in Gazze Şeridi’ni hedef alan saldırılarında en az 18 kişi daha haya...03:09 Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’ndan İsrail’e misilleme...02:44 Bursa’da alevler geceyi aydınlattı... 2 katlı evde çıkan yangın, bitişiğind...02:31 Nisan ayında yaşanan zirai don olaylarına ilişkin meclis araştırma komisyon...01:58 İsrail ordusu Gazze Şeridi’nde sivillerin barındığı çadırları vurdu: En az...01:51 Sakarya’da korkutan yangın: 82 yaşındaki yatalak kadın son anda kurtarıldı01:20 Vicdansızlığın böylesi: Yeni doğmuş bebek, poşet içerisinde çöp konteynerin...01:12 UCM, Netanyahu hakkındaki yakalama emrini uygulamayan Macaristan’dan savunm...01:04 Fren arızası yaşayan arazöz dehşeti yaşattı: 1 ölü, 1 ağır yaralı00:34 Ilgar Dağı’nda buzlanmadan kayan tır, yolu kapattı00:21 Edirne’de 2 otomobil çarpıştı, ortalık savaş alanına döndü: 4 yaralı00:17 Yangında mahsur kalanların, vatandaşların açtığı battaniyeye atlayarak kurt...00:11 Bayern Münih ve Arsenal yarı finalde00:05 Erzincan’da kış uykusundan uyanan ayı havadan görüntülendi23:58 Boş dairede çıkan yangın mahalleliyi sokağa döktü23:56 Otomobil motosiklete çarptı, 2 kişi yaralandı: Kaza anı kemarada23:50 Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Sırrı Süreyya Önder’i hastanede zi...23:39 Fransız gazeteciler, Gazze’de öldürülen meslektaşlarını andı23:29 Yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti23:24 Üniversite öğrencilerine ’sağlıklı yaşam’ semineri
Ekonomi 11 Nisan 2025 - 11:09 Yorum: 0

MTSO Başkanı Çakır: "Fırsatların değerlendirilmesi için krediye ulaşım şart"

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır, pandemiyle birlikte kırılan tedarik zinciri sonrasında Türk sanayisinin önemli bir avantaj yakaladığını hatırlatarak, bu avantajın devam edebilmesi için krediye ulaşabilmenin ş...

MTSO Başkanı Çakır: 'Fırsatların değerlendirilmesi için krediye ulaşım şart'

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır, pandemiyle birlikte kırılan tedarik zinciri sonrasında Türk sanayisinin önemli bir avantaj yakaladığını hatırlatarak, bu avantajın devam edebilmesi için krediye ulaşabilmenin şart olduğunu söyledi.
MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, katıldığı bir programda Türkiye ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, MTSO’nun proje ve çalışmalarını aktardı. Türkiye ve dünyanın ekonomik açıdan zorlu bir süreçten geçtiğini kaydeden Çakır, bu sürecin başarıyla tamamlanması adına yürütülen ekonomi politikalarını bugüne kadar desteklediklerini hatırlattı. Ekonomi kurmayları tarafından ortaya konulan acı reçeteyi destekleyip iş dünyasının da toplumun da önemli fedakarlıklarda bulunduğunu belirten Çakır, "Ciddi bir fedakarlıktan geçtik ve bu boşa harcanmamalı. Gündemimiz siyaset değil ekonomi olmalı" dedi.
Pandemiyle birlikte kırılan tedarik zinciri sonrasında Türk sanayisinin önemli bir avantaj yakaladığını hatırlatan Çakır, bu avantajın devam edebilmesi için krediye ulaşabilmenin şart olduğunu söyledi. "Krediye ulaşamayınca sanayici duramaz zararına da olsa iş yapmaya devam etmek durumunda kalır" diyen Çakır, "Sanayicinin yanında firmalarımızın yüzde 95’ten fazlası KOBİ ve çoğumuzun öz kaynağı yok. Herkesin kredilerle döndüğü bir dönemdeyiz. Sanayicimizin, turizmcimizin krediye ulaşması lazım. Ulaşamazlarsa onları kaybedersek geri dönüşü yok" diye konuştu.

"Doğru ve planlı üretim şart"
Ekonomik refah için üretimin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Hakan Sefa Çakır, mevcut durumda bu konuda önemli fırsatlar bulunduğunu söyledi. Pandemi sürecinde oluşan boşluğu sanayicinin iyi değerlendirip kapasitesini artırdığını hatırlatan Çakır, şimdilerde tüm dünyada başlayan tarife savaşlarında da benzer şekilde yararlanma fırsatı oluştuğuna değindi. Çin’in ciddi bir otomotiv yedek parça satıcısı olduğunu belirten Çakır, "Bu vergilerle satamayacak. Türkiye bu alanda güçlü. Süreci doğru yönetip bu pazardan pay almalı" şeklinde konuştu. Asya’yı da yükselen pazarlar arasında gösteren Çakır, ABD’nin yanı sıra mutlaka Çin, Hindistan, Vietnam gibi ülkelerde pazarlar oluşturacak yeni yapılanmalara gidilmesi gerektiğine değindi.
Türkiye’nin, İtalya’dan Çin’e kadar olan bölgedeki en büyük sanayi üreticisi olduğunu belirten Çakır, bu nedenle sanayide yeşil ve dijital dönüşümün sağlanması, verimliliğin artırılması durumunda sadece Avrupa’ya değil dünyanın her yerine ürün satılabileceğini vurguladı. Trump’ın aldığı siyasi kararlar sonrasında tüm Avrupa ülkelerinin savunma sanayi yatırımına başladığına, bireysel korumaya yöneldiğine de değinen Çakır, Türkiye’nin bu alanda yakaladığı ivmeyi de iyi değerlendirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber