Evet açık ve samimi olmak gerekir.
Birilerinin şahsi egosunu tatmin etmek, birlerinin kin alma duyguları ve nifak sokma gayretleri olumlu sonuçlar vererek Malatyaspor bugünkü durumuna getirdi.
Kapalı kapılar ardında konuşulanlar, ısmarlama açıklamalar ve son olarak da 2009 Yerel seçim öncesi sergilnenen tutum Malatyaspor'u bu hale getirmiştir.
Siyasetçinin yapısında vardır alkışlarla karşılanmak (!)
Şimdi elimizi vicadnımıza koyarak maziye evet maziye çok da hafızalardan silinmemiş Bank Asya Liginde Malatyaspor'un 2008-2009 sezonunun 2 . yarısında hangi siyasetçiler alkışlandı, hangi siyasetçiler yuhalandı?
Yuhalayanların yaşı evet yuhalayanların yaş ortalaması oy kullanmayı hak etmeyenlerdi, yerel seçimlerde.
Spor ile siyaset bir arada yürümedi bunun aksini söyleyen var ise şayet, hafızasını zorlarsa Malatyaspor'un düşüşü zamanın başkanının siyaseyi aenaya çıkması ile başlamış ve başkanın siyasi arenada yaşadığı hezimet, Süper Ligde top koşturan Malatyaspor'u ligden düşürmüştür.
Kendinin siyasi arenada hezimete uğradığını kabullenmiş görünen başkan Malatyaspor'un küme düşmesine çok üzülmüş olacak ki maneviyetın yüksek olduğu bir ortamda "Yiğit Düştüğü Yerden Kalkacaktır" kelamını sarf etmesine neden olmuştur.
Malatyaspor 2002 Genel Seçimlerinde, 2004 Yerel Seçimlerinde, 2007 Genel seçimlerinde ve son olarak da 2009 Yerel Seçimlerinde bazı siyasiler tarafından OY kapısı olarak görülmüş, bu kapıyı açmak değil aralamak için dahi türlü Bizans oyunlarını devreye sokmuşlardır.
Hem siyasi arenada hemde spor camiasında küme düşen Yöneticiler ÖÇ almak uğruna Malatyaspor'u kullanma girişimlerinde bulunmuş, yapılan seçim propoganda gezilerinde Malatyaspor'un içinde bulunduğu ortamı seçim malzemesi yapacak kadar konuşmalarında ön plana çıkartmışlardır.
2009 Yerel Seçimde Malatyaspor'u ön plana çıkartan siyasi zatlar, Malatyaspor'un Bank asya Liginden düşmesinede vesile olmuşlardır.
Bu siyasilere çanak tutan başta bazı basın yayın organları ardından siyasi partiler 180 derece geri dönüş yaparak, Malatyaspor'un mağduriyetini karşı siyasilere ihale etme yoluna girmişlerdir. Başarılı oldular mı yada olacaklar mı? Sanmam
Yeni seçilen yönetim başara bilirmi sanmam.
Karamsar değilim görünen köy klavuz istemez...
Resmi rakamlar vererek Malatya'nın içinde bulunduğu tabloyu Malatyalıların takdirine sunuyor;
Asgari ücretle geçinmeye çalışan Üniversite mezunları,
21 bin işsiz,
12 bin Aile Sosyal Yardımlaşma fonundan kömür yardımı için sırada,
Esnaf siftahsız kepenk kapatıyor,
Hemen hergün geçim sıkıntısı nedeni ile intihar,
Fuhuş yaşı 16,
Alacak-verecek davası nedeni ile meydana gelen günlük en az 5 olay,
Trafik denen insan ve yaya kullanımı için olmayan yollar,
Kirası ödeyemen onlarca şirketler... vb..vb...
Bu zamanda futbol takımı finanse edecek kişi ve kuruluşların eli ile cebi arasında ki mesafe uzaksa çok zor. Küresel kriz yaşanan şu günler Malatya, kısıtlı bütçesi ile 2 profösyenel futbol takımını finanse etmek lükstür.
Lüks içinde para gerekir.
Parası olmayanda lüksü yaşayamaz, 2 x 2 = 4 ettiği gibi.
Lüksü yaşatacak Malatyalı, Malatyasporlu yok elbette var ve olacaktırda.
Peki ne zaman? Diye sorarsınız diye söyleyeyim:
28 Trilyonluk borç yapanlar ve Malatyspor'dan Milyonlarca Dolar olacağını iddia eden yönetecilerin zamanına ait Defter Kayıtları Kamuoyu ile paylaşıldığı zaman, çıkacaktır Malatyaspor Sevdalısı ortaya...
Aksi halde, elin aldığı abdestle, namaza durulmaz.
Saygılarımla