Futbol ve hayat; öylesine bir bütünlük ki, 7"den 70"e tüm kentlerimizde, beldelerimizde ağır ekonomik ve sosyal problemlere rağmen ilk gündemimiz!
Türkiye"de spor denildiğinde akla sadece futbol geldiği için, başarı ya da başarısızlıkta kentlerin atmosferi bir anda değişiyor.
Güçlü, tutuğunu koparan yöneticiler elinde kimi takımlar, milyonları peşinde sürükleyip giderken son dönemlerde ne yazık ki Malatya en şanssız kent...
Bir zamanlar futbol takımı Malatyaspor; Türk futbolunda ihtilal yaratırken şimdilerde kapısına kilit vurulacak durumda!
Futbol, elbette paranın çokça konuşulduğu bir sektör... Zengini olan kentlerde de futbol takımlarının başarısı için gözler hep bu isimlere çevrilir. Ya da kentin patronu Vali Bey veya yerel yönetimin patronu Belediye Başkanı, taraftarın gözünde kurtarıcıdır. Doğrudur da; futbolda yanlış olsa da başarılı takımların ardından Vali ya da Belediye Başkanlarının geldiği ortadadır. Hangi kentte yöneticiler, futbolla ilgiliyse sonuç iyi, ilgisizse kötü manzara ortaya çıkmaktadır.
Malatya"da da bu olmuştur. Süper Lig"den kapanma noktasına gelen Malatyaspor"da bugünkü facianın sorumluları bellidir.
Şimdi bu kötü gidişe son vermek için bir çırpınış var. Kentte yeni göreve başlayan,belki de Malatya"nın en önemli sorunlarını inceleme fırsatı bile bulamayan Sayın Valimiz Doç. Dr. Ulvi Saran, hemen Malatyaspor"un kadersizliğine neşter vurmak için harekete geçmiştir.
Sayın Vali Doç. Dr. Ulvi Saran'ın öncülüğünde İstişare, Ortak Akıl ve Paylaşım toplantısı düzenlenmiş; toplantı sonunda hazırlanan ve Malatyaspor İstişare, Paylaşım ve İşbirliği Platformu imzası taşıyan rapor, açıklanmıştır.
Rapora göre, Malatyaspor"un kurtuluşu için kongre gününe dek gerekli istişare toplantıları devam edecektir.
Malatyaspor"un içinde bulunduğu durumun geçmiş yönetimlerin icraatların bir sonucu olduğuna dikkat çekilen raporda, şu ifadeler dikkat çekicidir:
-Malatya halkının sosyal bütünleşmesinde ve Malatyalılık kimliğinin oluşmasında önemli bir payı bulunan Malatyaspor'un uzunca bir süredir yaşamakta olduğu yönetim boşluğu ve ekonomik sorunlar, Malatyaspor'a gönül verenlerde ve Malatya halkında hayal kırıklığına neden olduğu gibi, kulübün geleceğine dair bir ümitsizlik ve belirsizlik ortamının doğmasına neden olmuştur. Geçmiş yönetimlerin icraatların bir sonucu olarak kulübün karşılaştığı idari ve mali sorunlar bugüne kadar normal yollarla ve kongre süreçleriyle çözülememesi, kamuoyunda yeni öneri ve arayışların gündeme gelmesine yol açmıştır. Konunun doğrudan sorumlusu ve muhatapları olmadıkları halde, yaşanan sıkıntılara mülki makamların mahalli yöneticilerin ve siyasi temsilcilerin çözüm bulması yönündeki beklentileri gündeme getirmiştir.
Malatyaspor'u içinde bulunduğu sıkıntıdan, bu kulübe gönlünü veren ve maddi fedakarlıkta bulunması gereken öncelikle Malatyaspor yönetiminde görev almış eski yöneticiler ve Malatyalı işadamlarının fedakarlığı, azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Ortaya çıkan borç yükünün her halükarda kişilerin maddi yardım ve katkılarıyla karşılanması kaçınılmazdır. Böylelikle kulübün yönetim kadrosu kendi doğal kongre ve seçim süreçleriyle belirlendikten sonra karşı karşıya bulunulan maddi sıkıntının giderilmesi konusunda ve normal faaliyet süreci içinde kamu yöneticileri, ancak kanunların ve mevzuat hükümlerinin izin verdiği ölçüde üzerlerine düşeni yapabileceklerdir. Bu vesileyle Malatyaspor'un geleceğinde söz sahibi olacak olan Malatya halkını ve kulübün yönetimini devralacak kişileri bir an önce sorumluluk üstlenmeye davet ediyoruz.
İşte Malatyaspor"un kurtuluş reçetesi...
Malatyalıyım demek o kadar kolay değil! Malatyalı olmak Malatyaspor"a sahip çıkmayı gerektiriyor.
Öyleyse buyurun Malatyalılığınızı ispata...