Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Türkiye 10 Ekim 2024 - 21:14 Yorum: 0

Lübnan’dan tahliye operasyonu: Deniz Kuvvetlerine ait ilk gemi Mersin’e ulaştı

Lübnan’dan tahliye edilen Türk vatandaşlarını taşıyan Deniz Kuvvetlerine ait iki gemiden biri olan TCG Bayraktar, Mersin Limanı’na geldi. İlk gemi ile 558 kişinin tahliye edildiği bildirildi.Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıklarının k...

Lübnan’dan tahliye operasyonu: Deniz Kuvvetlerine ait ilk gemi Mersin’e ulaştı

Lübnan’dan tahliye edilen Türk vatandaşlarını taşıyan Deniz Kuvvetlerine ait iki gemiden biri olan TCG Bayraktar, Mersin Limanı’na geldi. İlk gemi ile 558 kişinin tahliye edildiği bildirildi.
Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıklarının koordinesiyle İsrail’in saldırıları sonucu Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşların tahliyesi için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla dün Deniz Kuvvetlerine ait iki gemi Lübnan’a gitti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi gemileri TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar aynı zamanda bölgeye 300 ton da insani yardım malzemesi ulaştırdı. Daha sonra talepte bulunan Türk vatandaşları Beyrut Limanında gerekli kontrolleri yapılarak gemiye alındı.
Yola çıkan gemilerden ilki TCG Bayraktar, 558 yolucusuyla Mersin Limanı’na geldi. Gemiden yolcuların tahliyesine başlanırken, diğer gemi TCG Sancaktar’ın da 378 yolcusu ile ilerleyen saatlerde limana ulaşacağı bildirildi.
İki gemiyle 878’i Türk, 24’ü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı ve bu iki grubun birinci derece yakınlarından oluşan 64 kişi olmak üzere toplamda 966 yolcunun tahliye edilmiş olunacağı ifade edildi.

Lübnan’dan tahliye operasyonu: Deniz Kuvvetlerine ait ilk gemi Mersin’e ulaştıLübnan’dan tahliye operasyonu: Deniz Kuvvetlerine ait ilk gemi Mersin’e ulaştı
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri