Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 15 Ekim 2024 - 09:23 Yorum: 0

Köyceğiz’de öğrencilere Akdeniz Foku anlatıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Yunus Emre Ortaokulu’nda Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD) tarafından "Akdeniz Fokunun Korunması" konulu eğitim verildi.SAD-AFAG (Su Altı Araştırmaları Derneği-Akdeniz Foku Araştırma Grubu) uzman eğitmen...

Köyceğiz’de öğrencilere Akdeniz Foku anlatıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Yunus Emre Ortaokulu’nda Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD) tarafından "Akdeniz Fokunun Korunması" konulu eğitim verildi.

SAD-AFAG (Su Altı Araştırmaları Derneği-Akdeniz Foku Araştırma Grubu) uzman eğitmeni ve araştırmacısı Hakan Yılmazyerli tarafından öğrencilere ve öğretmenlere sunum yapıldı. Hakan Yılmazyerli sunumunda, “Akdeniz foku, dünyada toplamda 800, ülkemizde ise 120 civarında varlığını sürdürüyor. Yani, nesli tükenmek üzere, en nadir memeli türlerinden. Türkiye, Yunanistan Kıbrıs Adası’nda yaşıyorlar. İnsan etkisi sebebiyle tür bu kadar azalmış durumda. Yaşadıkları kıyı mağaralarını, turistlerin ziyaret etmesi, varlığını tehlikeye atmaktadır. Yalnızca güvenli hissettiklerinde geri dönebileceklerdir. Kıyı mağaralarının, fokların son sığınakları, yatak odaları ve doğumhaneleri olduğunu unutmayalım! Fokların varlığı Türkiye için, diğer nadir canlılarla birlikte aynı zamanda ulusal bir değerdir. Unutmayalım ki türün kendisi de, korunması için gösterilecek çabalar da Türkiye için bir kazanç olma potansiyeline sahiptir” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri