Kastamonu’da sahipli köpeklerin kimliklendirmesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından köylerde mikroçip uygulama çalışması başlatıldı.Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ekipleri tarafından, il genelind...
Kastamonu’da sahipli köpeklerin kimliklendirmesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından köylerde mikroçip uygulama çalışması başlatıldı.
Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ekipleri tarafından, il genelindeki köylerde sahipli köpeklere yönelik mikroçip ile kimliklendirme çalışmaları başlatıldı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde yürütülen bu uygulama ile hayvan refahının artırılması, hayvan hareketlerinin izlenebilirliğinin sağlanması ve kayıt sisteminin güçlendirilmesi hedefleniyor.
Çalışmalar çerçevesinde, sahipli olmasına rağmen haşa çip takılmamış ve kimliklendirilmemiş köpeklerin tamamının kayıt altına alınması amaçlanıyor. Mikroçip uygulamasıyla köpeğin kimliği dijital olarak sisteme kaydedilmesi ve hayvanın kaybolması, sokağa terk edilmesi ya da sağlık hizmeti alması gibi durumlarda hızlı ve doğru müdahale imkanı doğuyor.
Konuyla ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, hayvanlarını kimliklendirmeyen hayvan sahiplerine ise mevzuat gereği idari yaptırım uygulanacağı belirtildi. Hayvan sağlığının korunması, toplum sağlığı ve güvenliğinin sağlanması adına yürütülen çalışmalar için vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermesi büyük önem taşıdığının ifade edildiği açıklamada, sürdürülecek olan kimliklendirme faaliyetleriyle birlikte daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir hayvan yönetiminin hedeflendiği kaydedildi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Hatay’ın Payas ilçesinde durdurulan araçta yapılan aramada ruhsatsız silah, mermi ve uyuşturucu ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şahıs gözaltına alındı.Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucu madde kullanımının ve ticaretinin önlenmesine yönelik y
Samsun’da ailesini makasla tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alınan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Olay, İlkadım ilçesi Kadamut Mahallesi’nde meydana geldi. Evli ve bir çocuk babası S.O. (28), iddiaya göre evde eşyalara zarar vererek annesi ile
Adana’da 6 ay önce boşandığı eski eşi Neriman O. (54) iş çıkışı öldüren şahıs hakkında, oğlu mahkemede "Annem rüyalarında da sürekli ‘babanız olacak şerefsiz beni öldürüyor’ derdi. Ayrıca babam çocukken üzerimize tiner döküp yakmaya çalıştı. En ağır cezay
Kripto para borsası ICRYPEX’in Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp İçer hakkında, temin ettiği uyuşturucuyu kullandıktan sonra fenalaşarak hayatını kaybeden avukat Göksu Çelebi’nin ölümüne neden olduğu iddiasına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı.
Gaziantep’te traktörü ile tarla sürerken kafasını ağaç dalına çarpıktan sonra yere düşen çiftçi, olay yerinde hayatını kaybetti.Olay, sabah erken saatlerde Şehitkamil ilçesi kırsal Arıl Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, çiftçi Mehmet Karakuş (75)
Dün gece saatlerinde gözaltına alınan Gazeteci Levent Gültekin, sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bir dijital platformda yayınla
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Kumbağ Mahallesi’nde ağaçlık alana kurulan fotokapanlar, yaban hayatının dikkat çeken anlarını kayda aldı.Kumbağ Mahallesi sınırları içerisindeki ormanlık alanda yerleştirilen fotokapanlara yansıyan görüntülerde, bi
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde park halindeyken alev alan ve tamamen yanarak kullanılmaz hale gelen otomobilden geriye yalnızca demir yığını kaldı.Emek Mahallesi Ihlamur Sokak’ta park halinde olan Şevki Yılmaz’a ait 78 SL 095 plakalı otomobil, henüz bili
Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"
Bakırköy Adliyesi’nde tahliye vaadiyle dolandırıcılık yapan polis memuru hakkında 17 yıla kadar hapis talebi
03Euroleague: Emporio Armani Milan: 72 - Fenerbahçe: 87
04Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti
05Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi
06UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)
07Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük