Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Eğitim 05 Eylül 2024 - 14:50 Yorum: 0

Kastamonu Üniversitesi’ndeki bir projeye daha destek

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan “Yeni Bir DC Lineer Motor İçin Doğrusal Olmayan Kontrolör Tasarımı ve Gerçek Zamanlı Uygulaması” başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.Kastamonu Üniversitesi Tosya M...

Kastamonu Üniversitesi’ndeki bir projeye daha destek

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan “Yeni Bir DC Lineer Motor İçin Doğrusal Olmayan Kontrolör Tasarımı ve Gerçek Zamanlı Uygulaması” başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.
Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Ziya Demirkol’un yürütücüsü olduğu “Yeni Bir DC Lineer Motor İçin Doğrusal Olmayan Kontrolör Tasarımı ve Gerçek Zamanlı Uygulaması” başlıklı proje, TÜBİTAK 3501-Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye değer görüldü.
Proje, Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Uğur Hasırcı’nın araştırmacı olarak katkı sağlayacağı bir araştırma sürecini kapsıyor. Ayrıca, proje kapsamında bir lisans, bir yüksek lisans ve bir doktora öğrencisi olmak üzere toplamda üç bursiyer desteklenecek.
Desteklenen proje, yeni ve özgün olarak geliştirilen kalıcı mıknatıslı tübüler DC lineer motorun performansını artırmayı hedefliyor. Proje çerçevesinde motorun mekanik revizyonu yapılacak, motor parametreleri yeniden belirlenecek ve sistemin dinamik modeli oluşturulacak. Bu süreçte, motorun doğrusal olmayan dinamiklerini dikkate alan bir kontrolör tasarımı gerçekleştirilecek.
Projede, motorun dalgalanma faktörünü deneysel olarak azaltma, yüksek kuvvet/akım oranını koruma ve parametre belirsizlikleri durumunda belirlenen kontrol hedeflerine ulaşabilme yeteneği kazandırma amaçlanıyor. Bu iyileştirmelerle, motorun yüksek güç gerektiren uygulamalar için daha etkili bir alternatif olarak kullanılabilirliği artırılacak.
Gerçek zamanlı tam bilinen model bazlı ve adaptif kontrolör uygulamaları ile motor performansının kantitatif etkileri değerlendirilecek. Yenilikçi kontrolör tasarımı sayesinde, motorun doğrusal olmayan dinamikleri dikkate alınarak performansı önemli ölçüde artırılacak.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje çalışmalarından dolayı akademisyenleri tebrik ederek, kaliteli ve nitelikli çalışmalara destek verenlere teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber