malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 23 Ekim 2024 - 13:59 Yorum: 0

Karşıyaka Belediyesi işçileri greve gidiyor

Karşıyaka Belediyesinde çalışan ve bin 227 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma olmayınca belediye kapısına grev kararı asıldı. Anlaşma sağlanamazsa onlarca işçi 19 Kasım 2024 tarihinde greve gidecek.Karşıyaka Bel...

Karşıyaka Belediyesi işçileri greve gidiyor

Karşıyaka Belediyesinde çalışan ve bin 227 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma olmayınca belediye kapısına grev kararı asıldı. Anlaşma sağlanamazsa onlarca işçi 19 Kasım 2024 tarihinde greve gidecek.
Karşıyaka Belediyesinde, Personel A.Ş. işçilerini kapsayan, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ve Disk Genel İş Sendikası İzmir 8 nolu Şube arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. 5 aydır süren görüşmeler sonuçsuz kalınca ve SODEMSEN’den teklif gelmeyince grev aşamasına geçildi.
Karşıyaka Belediyesi önünde toplanan sendikaya bağlı işçiler, grev kararını kapıya astı.
Disk Genel İş Sendikası İzmir 8 nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, belediye yönetiminin SODEMSEN’i devreden çıkartması gerektiğini söyledi. Gümüştekin, “Toplu iş sözleşmesinde, tam 113 gündür ücrette teklif dahi verilmemiş ve sözleşme tıkanma noktasına gelmiştir. Herhangi bir maddi teklifte bulunulmamıştır. Son 60 günün bitmesine 28 gün kalmasına rağmen belediye yönetimince, durumun ne kadar ciddi olduğunun hala farkına varılmamıştır. İşçinin emeği SODEMSEN’in oyuncağı değildir. Eğer belediye yönetimi toplu sözleşmemizi ciddiye alıp, SODEMSEN’i devreden çıkartmaz, ciddi bir teklif vermezse; yani bizleri açlık sınırının altında çalıştırmaya ısrar ederse, biz Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş. işçileri; yani tam olarak bin 227 işçi, 19 Kasım 2024 Salı günü bu belediyenin önüne iner, grev halayınıçekeriz”dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri