Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 12 Nisan 2025 - 18:00 Yorum: 0

İran ile ABD arasındaki dolaylı müzakerelerin ilk turu sona erdi

İran ile ABD arasında Umman’ın başkenti Maskat’ta yürütülen dolaylı müzakerelerin ilk turu sona ererken, taraflar görüşmelerin gelecek hafta devam etmesi konusunda uzlaştı.İran ile ABD arasında Umman’ın başkenti Maskat’ta yürütülen dol...

İran ile ABD arasındaki dolaylı müzakerelerin ilk turu sona erdi

İran ile ABD arasında Umman’ın başkenti Maskat’ta yürütülen dolaylı müzakerelerin ilk turu sona ererken, taraflar görüşmelerin gelecek hafta devam etmesi konusunda uzlaştı.
İran ile ABD arasında Umman’ın başkenti Maskat’ta yürütülen dolaylı müzakerelerin ilk turu sona erdi. İran’ın nükleer programı ve uygulanan yasa dışı yaptırımların kaldırılmasına yönelik toplantıya ilişkin Iran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Umman’ın arabuluculuğunda gerçekleşen bu görüşmelerde, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İran’ın barışçıl nükleer programı ve uygulanan yasa dışı yaptırımların kaldırılması gibi konularda hükümetlerinin tutumlarını, karşılıklı saygıya dayalı yapıcı bir atmosferde Umman Dışişleri Bakanı aracılığıyla birbirlerine iletti" ifadeleri kullanıldı.

Arakçi ve Witkoff yüz yüze görüştü
Tarafların görüşmelerin gelecek hafta devam etmesi konusunda mutabakat sağladıkları ifade edilen açıklamada, "Yaklaşık iki buçuk saat süren dolaylı müzakerelerin ardından, İran ve ABD heyetlerinin başkanları, görüşme mekanından ayrılmadan önce Umman Dışişleri Bakanı’nın katılımıyla kısa bir görüşme gerçekleştirdi" denildi.

ABD ve İran arasında müzakere süreci
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "İran ile doğrudan görüşmeler gerçekleştiriyoruz ve cumartesi günü devam edecek. Çok önemli bir toplantımız var, neler olacağını göreceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Trump’ın bu açıklamasının ardından İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, görüşmeleri doğrulamış ancak temasların doğrudan değil, dolaylı şekilde yürütüleceğini belirtmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber