malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 07 Ocak 2024 - 09:10 Yorum: 0

Zigana Dağından eşsiz gün batımı manzaraları

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan tarihi İpek Yolu üzerindeki 2 bin 50 metre rakımlı Zigana Dağı geçidindeki eşsiz gün batımı manzaraları ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor.Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en yüksek zirv...

Zigana Dağından eşsiz gün batımı manzaraları

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan tarihi İpek Yolu üzerindeki 2 bin 50 metre rakımlı Zigana Dağı geçidindeki eşsiz gün batımı manzaraları ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor.
Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en yüksek zirvelerinden birisi olan, antik çağlardan beri ticaret yolları üzerindeki önemini koruyan ve insanların limana ulaşmak için aşmak zorunda kaldığı zorlu geçit olarak kayıtlara geçen Zigana Dağı, yılın her mevsiminde farklı güzellikler sunuyor.
Yağan karla birlikte beyaz gelinliğini giyen ve karın en çok yakıştığı yerlerden birisi olan Zigana Dağı, akşam saatlerinde kış güneşinin ufuk çizgisine inerken gökyüzünü boyadığı muhteşem renklerle bezeniyor.
Pembe, turuncu, sarı ve mor tonlarıyla karşısındaki yüksek dağların ardına gizlenmek üzere hızla inen güneş adeta bir sanat eseri gibi göğe yansıyan o anları oluştururken, Zigana ile özdeşleşen sis, dağın yamaçlarındaki orman ve vadiler bu renk cümbüşüne ayrı bir güzellik katıyor.
Zigana Dağında gün batımında çekilen fotoğraflar doğanın ihtişamını ölümsüzleştirirken, bölgede bulunan dev salıncaklar da alanın manzarasını panoramik olarak izleme imkanı sunuyor.
Özellikle gün batımını çekmek için akşam saatlerini bekleyen fotoğraf sanatçıları ve vatandaşlar fotoğraf makinelerinin ve cep telefonlarının deklanşörlerine defalarca basarak o anları ölümsüzleştiriyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Nöbetçi Eczaneler NÖBETÇİ ECZANELER
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri