Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 04 Nisan 2024 - 10:44 Yorum: 0

Zeytinde halkalı leke hastalığı ile mücadele çağrısı yapıldı

Önemli tarım ürünlerinden olan zeytinde bakım çalışmaları devam ederken Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, zeytinde halkalı leke hastalığına dikkat çekerek ilaçlamaların başlamasına yönelik üreticileri uyardı.Türkiye’nin zeytin ağ...

Zeytinde halkalı leke hastalığı ile mücadele çağrısı yapıldı

Önemli tarım ürünlerinden olan zeytinde bakım çalışmaları devam ederken Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, zeytinde halkalı leke hastalığına dikkat çekerek ilaçlamaların başlamasına yönelik üreticileri uyardı.

Türkiye’nin zeytin ağacı varlığı en çok illerden olan Aydın’da, üreticileri yeni sezon hazırlığı telaşı sardı. Zeytin bahçelerinde budamadan, ilaçlamaya kadar yapılan çalışmalarla yoğunluk yaşanırken Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticileri zeytinde halkalı leke hastalığı konusunda uyardı. Zeytindeki hastalıklarla mücadele çerçevesinde çalışmaların sürdüğü il genelinde yaprak dökümüne neden olan ‘zeytin halkalı leke hastalığı’na karşı ilaçlama çalışmalarının en kısa zamanda başlanması gerektiği vurgulandı.

Konu ile ilgili Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Aydın ili zeytin plantasyonlarında ‘Zeytinde Halkalı Leke Hastalığı’ ile mücadele kapsamında, etmenin bulaşık olduğu plantasyonlarda çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce yüzde 1 bordo bulamacı veya zeytinde ruhsatlı diğer bakırlı ilaçlar ile ilaçlamaya başlanmalıdır” ifadeleri yer aldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri