Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:55 Karaman’da tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole devrildi: 2 ölü, 13 y...07:15 Kuruyan Süleymanlı Yayla Gölü’ndeki acı manzara ziyaretçileri üzdü07:09 Başkan Güngör mahkemenin verdiği kararı değerlendirdi05:46 Kontrolden çıkan otomobil takla attı: 4 yaralı04:20 İsrail Nuseyrat ve Cibaliye mülteci kamplarını vurdu: En az 11 ölü04:19 ABD Savunma Bakanı Austin İsrail Savunma Bakanı Gallant ile görüştü03:45 Küçükçekmece’de toprak kayması: Bir bina tahliye edildi03:33 Ankara’da eğlence merkezinde bir kişi görüştüğü kadını öldürdükten sonra ke...03:27 Afyonkarahisar’da 4.4 büyüklüğünde deprem03:15 Bursa’da torun dehşeti: Para vermeyen dedesini ve 2 kişiyi öldürdü03:08 Yan bakma kavgası can aldı: 1 ölü02:55 Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimini Mustafa Saatcı kazandı02:22 Eyüpsultan’da elektrik direği havai fişek gibi patladı02:02 Karabük’te aniden bastıran sağanak hayatı olumsuz etkiledi: Metrekareye 24...01:35 Avcılar’da göl kenarındaki ağaçlık alanda elleri, ayakları ve ağzı bağlı ha...01:20 Bursa’da sağanak sonrası ’mini süper hücre’ görüldü00:58 Kuşadası Sokak Festivali düzenlenen konserler ile şenlendi00:49 Ağrı’da her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü iki gün süreyle yasaklandı00:46 13 polisin şehit edildiği terör saldırısı ile ilgili gözaltına alınan 8 şüp...00:41 Diyarbakır’da damat ve kuzeninin öldürüldüğü aile içi kavgada 3 kişi yakala...
Sahil Park
Ekonomi 05 Mart 2024 - 16:05 Yorum: 0

Yozgat’ta yetiştiriciler yeni doğan kuzularla sürülerini büyütüyor

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geçim kaynaklarının arasında olduğu Yozgat’ta yetiştiriciler, yeni doğan kuzuların mutluluğunu yaşarken bu sayede sürülerini de büyütüyor.Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık bölgelerinden biri ola...

Yozgat’ta yetiştiriciler yeni doğan kuzularla sürülerini büyütüyor

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geçim kaynaklarının arasında olduğu Yozgat’ta yetiştiriciler, yeni doğan kuzuların mutluluğunu yaşarken bu sayede sürülerini de büyütüyor.
Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık bölgelerinden biri olan Yozgat’ta coğrafi yapı nedeniyle hayvancılığa elverişli alanların varlığı öne çıkıyor. 270 bin civarında küçükbaş hayvan varlığının bulunduğu Yozgat’ta şubat ayı ile birlikte dünyaya gelen kuzular, yetiştiricileri mutlu ediyor. Bozkırda hayvan yetiştiriciliği yapan besiciler, kuzu doğumlarının sevincini yaşıyor. Aylarca ağıllarda hayvanlarının bakımını yapan besiciler, umutla bekledikleri kuzuların dünyaya gelmesiyle tatlı bir telaş yaşıyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği Yozgat’ta doğan kuzular gelişimleri için sık sık güneşe çıkartılıyor. Doğum için bekleyen koyunlar da kış güneşinden faydalanıyor.
Yozgat merkeze bağlı Bayatören köyünde besici Hasan Şahiner, 15 yıldır hayvancılıkla uğraştığını söyleyerek, “500 kadar koyunum, 500’e yakın da kuzum var, bazıları ikiz. Bizim bu arazide yayılım yok, mera da hiç yok. Hep yaylaya gidiyorum, hayvanlarımı orada otlatıyorum. Güzün tekrar buraya geliyoruz, bu şekilde hayvancılığı devam ettiriyoruz. Bu işi çocuklarla birlikte yapıyoruz” dedi.
Bölgede 20 yıldır çobanlıkla uğraştığını söyleyen Memiş Dağ ise işini severek yaptığını belirterek, sabahtan akşama kadar hayvanlarla uğraştığını ifade etti. Dağ, “Bu yıl koyunlar şubatta kuzulamaya başladı. Kuzulama artınca sürülerin sayıları da artıyor. Koyunlarımız çoğalıyor. 340 koyunumuz var, şu an 150’de kuzumuz var” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri