Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:15 Lübnan’daki Türk vatandaşlarını tahliye edecek gemi Beyrut’tan ayrıldı08:13 Son 1 haftadır devam eden “Çember-23” operasyonları ile hakkında yakalama k...08:12 Karın ağrısı şikayeti ile gelen hastanın karnından 26 kilogramlık tümör çık...08:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "81 ilde son 1 haftadır ’mahkemelerimizce hapis...08:03 Bayburt’un asayiş olayları Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı’nda değerlendi...07:50 Hastanede “Anne Sütü ve Emzirme” eğitimi verildi07:38 Erzincan’da son 4 yılda 104 köyde 520 sıvat dağıtımı gerçekleştirildi07:22 Bayburt’ta yapılan 5.8’lik deprem tatbikatı gerçeği aratmadı07:20 Erzincan’da düzenlenecek sempozyumla ilgili toplantı yapıldı07:12 POMEM’de yeni dönem07:08 Önce öğrenip üretiyorlar, sonra yiyorlar06:45 Mersin’de kız öğrenci yurdu önündeki taciz iddiası asılsız çıktı06:08 Beyaz Saray’dan Netanyahu’nun Lübnan’a yönelik tehdidi ile ilgili yorum05:31 Milton Kasırgası Florida kıyılarına ulaştı: Olağanüstü hal ilan edildi03:57 Başıboş köpek kazaya sebep oldu: 1 yaralı03:21 İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik son saldırılarında ölü sayısı 10’a yük...03:19 Beyaz Saray’dan Biden - Netanyahu görüşmesi ile ilgili açıklama02:42 Bagajdaki mutfak tüpü alev aldı, araç ateş topuna döndü: Yola atlayan sürüc...02:37 Beyoğlu’nda eğlence mekanlarına denetim02:34 Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz’ın vekalet etmesine dair tezkere Resmi Gaz...
Sahil Park
Ekonomi 28 Mayıs 2024 - 10:33 Yorum: 0

Yalova Belediyesi’nde işçi kıyımı...Bahanedeki yaman çelişki

Yalova Belediyesi’nin şirketlerinden Personel A.Ş., Hak-İş Sendikasına gönderdiği yazıyla 345 işçinin iş akitlerini fesh edeceğini ve toplu işten çıkartma yapacağını açıkladı. Personel A.Ş’den, ilgili sendikaya gönderilen yazıda ise yaşanan...

Yalova Belediyesi’nde işçi kıyımı...Bahanedeki yaman çelişki

Yalova Belediyesi’nin şirketlerinden Personel A.Ş., Hak-İş Sendikasına gönderdiği yazıyla 345 işçinin iş akitlerini fesh edeceğini ve toplu işten çıkartma yapacağını açıkladı. Personel A.Ş’den, ilgili sendikaya gönderilen yazıda ise yaşanan çelişki dikkatlerden kaçmadı. 25 Nisan tarihi verilen yazıda, 17 Mayıs’tan sonra alınacak tasarruf tedbirleri bahane olarak gösterildi. Kurban Bayramı öncesi işsiz kalan çalışanlar, "Seçimden hemen sonra verilen kıyım kararına Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirlerini bahane ettiler "dediler.
Yalova Belediyesi’nin yaşadığı çelişki, yaptığı yazışmalarla ortaya çıktı. 24 Nisan 2024 tarihinde Yalova Belediyesi Personel Anonim Şirketi tarafından Hak-İş Hizmet-İş Sendikasına gönderdiği yazıda şu cümleler yer aldı;
“Yalova Belediyesi, yürürlüğe giren tasarruf tedbirleri çerçevesindeki genel hükümler, bu çerçevede kurumun içinde bulunduğu mali sıkıntılar, cari borç ödeyememe, icra takipleri, personel maaşları ödenmesi için kredi kullanıldığı gibi hususlara’ atıfta bulunulmuştur. Yine aynı yazıda kurumun personel giderinin bir önceki yılın gerçekleşmiş gelir oranının yeniden değerleme oranının çarpımı ile bulunan tutarın yüzde 40’ı aşamayacağı belirtilmiştir. Bütçedeki personel giderinin yüzde 40 oranına düşürülmesi için gerekli tedbirlerin alınması istenildiğinden belediyenin işleyişinin aksamasına sebebiyet vermeyecek şekilde, ilgili yazı ekinde bulunan personel gider oranı cetveli dikkate alınarak iş eksilişi yapılması hususu tarafımıza bildirilmiştir. Bu sebeple ilgili kanun gereği sadece Yalova Belediyesi’ne çalışan tedarik etmekle görevli olan Yalova Belediyesi Personel Anonim Şirketi işveren unvanı ile Rüstem paşa Mah. Sema Sokak No:9 Kat:4 Merkez / Yalova adresinde kurulu 971 adet işçinin çalıştığı işyerimizde, ekonomik sebeplerden dolayı ve işçi ücretlerinin gününde ödenememesinden dolayı 345 adet işçinin hizmet akitleri 30 gün sonra 4857 sayılı İş Kanunun ’Toplu İşçi Çıkarma’ prosedürünü düzenleyen 29. maddesine göre ve aynı kanunun 17. Maddesi dikkate alınarak feshedileceği Yalova İş-Kur İl Müdürlüğü ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü’ne bildirilmiş olup; 4857 sayılı İş Kanunu ve Toplu İş Sözleşmesi hükümleri gereğince gerekli görüşmeler yapmak üzere sendikanız ile irtibata geçilecek olup, gereğini bilgilerinize rica ederiz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri