Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 14 Ekim 2024 - 16:39 Yorum: 0

Van YYÜ’de 11 bilim insanı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine girdi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden (YYÜ) 11 bilim insanı, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldı.Yüzde 2’lik dilime giren isimlerin sıralandığı 2023 verilerini içeren son list...

Van YYÜ’de 11 bilim insanı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine girdi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden (YYÜ) 11 bilim insanı, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldı.
Yüzde 2’lik dilime giren isimlerin sıralandığı 2023 verilerini içeren son liste; bilimsel, teknik ve tıbbi yayınlarda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi Elsevıer tarafından yayımlandı. Bilimsel makalelerin, atıf oranlarının, yazar sırası ve sayısı gibi kriterlerin, kompozit indikatör bilimsel etki endeksi kullanılarak değerlendirmeye alındığı araştırmada, bilim insanlarının h-indeksi, yayın ve atıf sayısı gibi önemli ölçütler göz önüne alınarak sıralama yapıldı.
Van YYÜ’den de listeye Prof. Dr. Halil Durak- Kimya ( Van Sağlık Hizmetleri MYO), Prof. Dr. Cemil Tunç-Matematik (Fen Fakültesi), Prof. Dr. Soner Güler- Mühendislik (Mühendislik Fakültesi), Prof. Dr. Nahit Aktaş- Polimer (Mühendislik Fakültesi), Prof. Dr. Yavuz Yardım-Eczacılık (Eczacılık Fakültesi), Prof. Dr. Murat Kayrı-Eğitim (Eğitim Fakültesi), Doç. Dr. Doğan Çelik-Elektrik Elektronik (Mühendislik Fakültesi), Doç. Dr. Murat Canayaz-Bilgisayar (Mühendislik Fakültesi), Doç.Dr. Osman Tunç-Matematik (Başkale MYO), Doç. Dr. Mehmet Berköz-Eczacılık (Eczacılık Fakültesi), Dr. Ramin Rajabioun ise Elektrik Elektronik alanında listeye giren isimler oldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri