Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
22:27 Muş’ta yolcu otobüsü yanarak kül oldu22:25 Ankara Çevre Yolu’nda kaza yapan tır alev aldı21:56 Oğullarının ölümüne sebep olan sanığa verilen cezayı az bulup üst mahkemeye...21:55 Oksijen kaynağından çıkan kıvılcım yangına sebep oldu21:55 Bu mahallede 40 hane her gece dinamit korkusu ile uyuyor21:54 Bariyerden atlayıp karşıya geçerken aracın çarptığı çocuk hayatını kaybetti21:53 Ordu’da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı21:52 Gaziantep’te facianın eşiğinden dönüldü21:51 Sıla’nın ölümünün ardından zanlıların tutukluluk halinin devamına karar ver...21:50 FIBA Şampiyonlar Ligi: Aliağa Petkimspor: 77 - Filou Oostende: 7421:49 Fatih’te tabuttan çıkan sesler gelen adamın yakınları konuştu21:25 A Milli Takım, Karadağ maçı hazırlıklarını basına kapalı sürdürdü21:22 İsrail Savunma Bakanı Gallant’tan İran’a sürpriz saldırı sinyali21:21 Devrilen traktörün altında kalan sürücüyü kurtarmak için zamanla yarıştılar21:19 CEV Challenge Cup: Arkas Spor: 1 - Akaa Volley: 321:18 İsrail’e silah satışını protesto eden aktivistler, İngiltere’de Picasso tab...21:18 Ziraat Türkiye Kupası: Giresunspor: 0 - Viranşehir Belediyespor: 121:08 Burdur’da kontrolden çıkan otomobil önce bariyere sonra traktöre çarptı: 5...21:07 Mevlüt Çavuşoğlu: "İsrail’in bu saldırganlığı sonucunda bölgemizde gerilim...21:04 Eskişehir’de taciz şüphelisine ev hapsi
Sahil Park
Ekonomi 10 Haziran 2024 - 12:14 Yorum: 0

ÜTSO, kendi enerjisini güneşten üretiyor

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ÜTSO), kullanılan güneş panelleri ile ‘yeşil enerji’ dönemi başladı. ÜTSO Başkan İrfan Akar, “Odamız şuan itibariyle ısıtma, soğutma ve aydınlatma maliyetlerini doğadan karşılıyor” dedi.Ünye Ticaret ve...

ÜTSO, kendi enerjisini güneşten üretiyor

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ÜTSO), kullanılan güneş panelleri ile ‘yeşil enerji’ dönemi başladı. ÜTSO Başkan İrfan Akar, “Odamız şuan itibariyle ısıtma, soğutma ve aydınlatma maliyetlerini doğadan karşılıyor” dedi.
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, sürdürülebilir gelecek için adım atıldı. Oda binasının çatısına konumlandırılan güneş enerjisi panelleri ve su pompaları ile ısıtma, soğutma ve elektrik ihtiyacı karşılanıyor. Bölgenin ilk güneş enerji sistemi ile çalışan odası olan ve temiz enerji kullanarak karbon salınımı sıfırlayan bina, hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de çevreyi koruyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılarak hayata geçirilen proje ile bölgedeki diğer işletmelere de örnek olunması hedefleniyor.

“Özellikle köy ve sanayilerde de kullanılması gerekiyor”
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Akar, proje hakkında yaptığı açıklamada, “Memleketimizin en büyük açığının enerji açığı olduğunu bildiğimiz için biz de kendi imkanlarımız ile yeşil enerjiye odamızı dönüştürmek istedik. Bununla ilgili ısı pompası ve ısı panelleri kurulumunu sağladıktan sonra hizmet vermeye başladı. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası bundan sonra ısıtma, soğutma ve aydınlatma maliyetlerini güneşten karşılıyor. Bu da bizim için önemli bir adım, bu bizim yaptığımız hamlenin özellikle köylerde, sanayilerde kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü köylerdeki enerji maliyetlerinin devletimize de büyük maliyeti var. Dağın başındaki bir eve elektrik hattı döşeniyor ve bir personel fatura yazmak için oraya gidiyor. Bunları önlemek adına güneş enerjisinden faydalanmanın önemli olduğunu önemsiyoruz. Bu konuda toplumumuza önderlik etmek istiyoruz. Sanayicilerimizin, apartmanlarımızın, işyeri sahiplerinin bunu değerlendirmesini istiyoruz. Bu nedenle kendimiz bir başlangıç yaptık, odamız şuan itibariyle ısıtma, soğutma ve aydınlatma maliyetlerini doğadan karşılıyor. İnşallah herkese örnek olur temennisindeyiz” diye konuştu.

“Bu sistemin yaygınlaşması için teşvikler önemli”
Akar, bu sistemi kullanmak isteyen bir fabrikanın ortalama 3-5 yıl içerisinde güzel dönüşümler aldığını ifade etti. Yapılacak olan teşvikler ile insanların bu sistemi kullanacağına inandıklarını belirten Akar, “Burada hükumetimizin de sağlayacağı katkı ok önemli. Eğer firmalara uzun vadeli düşük faizli ya da kısa vadeli faizsiz krediler sunulursa, bu tür dönüşümler teşvik edilirse, gerçekten döviz çıkışı adına memleketimize çok katkısı olacak. Çünkü enerjimizin büyük kısmını dövize dayalı tüketiyoruz. Bu nedenle bu tür yatırımlara teşvik edici cazip destekler gerektiğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri