Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Türkiye 09 Ekim 2024 - 12:14 Yorum: 0

Ünlü Japon mimarın Ataşehir Belediyesi’ni ziyaretinde depreme karşı alınacak tedbirler görüşüldü

Eski Minato Belediye Başkanı ve Dünya Mimarlar Odası Üyesi Prof. Dr. Keimi Harada, Japonya’nın deprem konusundaki tecrübelerini aktarmak üzere Ataşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.Japonya’nın başkenti Tokyo’nun Minato kentinin eski bele...

Ünlü Japon mimarın Ataşehir Belediyesi’ni ziyaretinde depreme karşı alınacak tedbirler görüşüldü

Eski Minato Belediye Başkanı ve Dünya Mimarlar Odası Üyesi Prof. Dr. Keimi Harada, Japonya’nın deprem konusundaki tecrübelerini aktarmak üzere Ataşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
Japonya’nın başkenti Tokyo’nun Minato kentinin eski belediye başkanı olan Yüksek Mimar Keimi Harada, Ataşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek, Başkan Onursal Adıgüzel ile bir araya geldi. Depreme karşı dayanıklı bir kent inşa etme konusunun ele alındığı görüşmede konuşan Harada, “Burada olmak benim için çok keyifli, sizlerle ve Sayın Başkanla diyalog kurmak çok güzel. Bu bölgenin bu kadar hızlı geliştiğini görmek, benim şehrimi hatırlatıyor. Benim şehrim de böyle hızlı gelişti. Ben başkan olarak seçildiğimde 50 yaşındaydım. Fikirlerimi ve deneyimlerini sizlerle paylaşabilmek benim için büyük bir onur olur” dedi. Harada, depreme karşı alınacak tedbirlerle ilgili de depreme karşı dayanıklılıklarının artırılması için eski binaların güçlendirilip, yeni binaların da depreme karşı dayanıklı inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.
Görüşme içeriğinin önemli maddelerinin deprem ve kentlerin yeniden dizayn edilmesi olduğunu belirten Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ise, “Deprem konusunda Japonya’nın ve Sayın Keimi Harada’nın önemli bir tecrübesi var. Bu tecrübeden faydalanmak için yaptığı Türkiye ziyaretinde kendisiyle tanışmak istedik. Kendisinin mimarlık dünyasındaki engin tecrübeleri ve Ataşehir için ortak geliştirebileceğimiz projeler hakkında verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Ataşehir’in gelecek dönemindeki vizyonuna katkıları olacağına eminim. ‘Birlikte neler yapılabiliriz’ konusunda önümüzdeki süreçte bilgi ve tecrübe aktarımlarımız olacak” dedi.
Harada, ziyaret esnasında Başkan Adıgüzel’e Tokyo’nun son yüzyılda nasıl geliştiği ve geleneksel Japon mimarisi üzerine belgeler de sundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri