Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 03 Nisan 2025 - 20:12 Yorum: 0

Türkiye AB Daimi Temsilcisi Kaymakcı: "AB’nin ülkemizdeki yargı bağımsızlığını ve hukukun üstünlüğü ilkesini zaafa uğratacak bir yaklaşım sergilemesi kabul edilemez"

Avrupa Birliği (AB) nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Parlamentosu Genel Kurul’un Türkiye’ye yönelik açıklamalara tepki göstererek, "AB’nin ülkemizdeki yargı bağımsızlığını ve hukukun üstünlüğü ilkesini zaaf...

Türkiye AB Daimi Temsilcisi Kaymakcı: 'AB’nin ülkemizdeki yargı bağımsızlığını ve hukukun üstünlüğü ilkesini zaafa uğratacak bir yaklaşım sergilemesi kabul edilemez'

Avrupa Birliği (AB) nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Parlamentosu Genel Kurul’un Türkiye’ye yönelik açıklamalara tepki göstererek, "AB’nin ülkemizdeki yargı bağımsızlığını ve hukukun üstünlüğü ilkesini zaafa uğratacak bir yaklaşım sergilemesi kabul edilemez" dedi.
AB nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Fransa’nın Strazburg kentinde 31 Mart - 3 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) tarihli Genel Kurul toplantısında Türkiye’ye yönelik yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Kaymakcı, "AB’nin içinde bulunduğu bu güç dönemde, AP’nin kendi sorunlarıyla yüzleşmek yerine dikkatleri başka yöne çevirme çabası içinde olmasını garipsiyoruz. Temsil kabiliyeti ve meşruiyeti giderek azalmakta olan Avrupa Parlamentosu’nun mantık dışı ve izansız görüşlerin dile getirildiği bir platforma dönüşmesi, Avrupa Birliği’nin geleceği açısından da kaygı vericidir. Nitekim söz konusu toplantılar, Türkiye’yi AB’den uzaklaştırmayı hedefleyen her kesimden aşırıcı ve ırkçı kesimlere imkan sunmuştur" dedi.
Toplantılardan birinde konuşan Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Marta Kos’un Türkiye’ye yapacağı ziyareti iptal ettiği yönündeki açıklamasına değinen Kaymakcı, "AP içindeki bazı kesimleri tatmin etmeyi hedefleyen, siyasi güdülerle atılmış, popülist bir hamle olarak değerlendiriyoruz. Komiser Kos’un Türk yargısını etkilemeye uzanan bu hatalı tutumu, Avrupa Komisyonu’nun tarafsız olması gereken konumuyla bağdaşmamaktadır. Her halükarda, AB’nin ülkemizdeki yargı bağımsızlığını ve hukukun üstünlüğü ilkesini zaafa uğratacak bir yaklaşım sergilemesi kabul edilemez. Fransa ve Romanya gibi bazı AB üyesi ülkelerdeki yargı süreçlerine dair herhangi bir yorum yapmaktan kaçınan bazı kesimlerin, Türkiye’de henüz sonuçlanmamış bazı hukuki süreçlerle alakalı görüş dile getirmesi çelişkili ve inandırıcılıktan uzaktır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber