Sahil Park
malatya-belediye
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 19 Mart 2025 - 11:35 Yorum: 0

Trump’ın Özel Temsilcisi Witkoff: "Rusya-Ukrayna ateşkes görüşmeleri pazar günü Cidde’de devam edecek"

ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin ateşkes görüşmelerinin 23 Mart Pazar günü Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde devam edeceğini belirtti.ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi...

Trump’ın Özel Temsilcisi Witkoff: 'Rusya-Ukrayna ateşkes görüşmeleri pazar günü Cidde’de devam edecek'

ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin ateşkes görüşmelerinin 23 Mart Pazar günü Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde devam edeceğini belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff, ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gerçekleştirdiği 2.5 saatlik telefon görüşmesinin ardından Fox News’a röportaj verdi. Özel Temsilci Witkoff, Rusya-Ukrayna savaşında ateşkes görüşmelerinin 23 Mart Pazar günü Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde devam edeceğini ifade etti. Witkoff, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz ve ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio liderliğindeki heyetin Suudi Arabistan’a gideceğini belirtti ancak heyetin kiminle görüşeceğine dair detay vermedi.

"Tam bir ateşkese az bir mesafemiz kaldığını düşünüyorum"
Witkoff, Putin’in Ukrayna-Rusya arasında karşılıklı olarak enerji altyapısına yönelik saldırıların 30 gün süreyle durdurulması teklifini kabul etmesine ilişkin, "Yakın zamana kadar enerji altyapısına yönelik ateşkes ile Karadeniz’de ateş yasağı konularında fikir birliğine varamamıştık. Bugün bu noktaya geldik ve tam bir ateşkese az bir mesafemiz kaldığını düşünüyorum. Başkan Putin’i ülkesini nihai bir barış anlaşmasına yaklaştırmak için yaptığı her şey için takdir ediyorum" dedi.

Trump-Putin görüşmesi
Kremlin’den dün yapılan açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde Rusya ile Ukrayna’nın karşılık olarak enerji altyapılarına yönelik saldırıları 30 gün süreyle durdurulması önerisini kabul etmişti. Putin’in Rus ordusuna gerekli emri verdiği aktarılmıştı. Putin’in Trump’ın Karadeniz’de güvenli seyrüsefer girişimini hayata geçirme fikrine de olumlu yaklaştığı ifade edilen açıklamada, "Bu anlaşmanın detaylarını daha fazla incelemek için müzakerelere başlanması kararlaştırıldı" denilmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber