Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 07 Nisan 2025 - 13:58 Yorum: 0

Trabzon ’çocuk dostu şehir’ olacak

Trabzon’un, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNİCEF) ’Çocuk Dostu Şehir’ kriterlerine uygun projelerle buluşturulması için Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Trabzon Şubesi arasında protokol imzalandı. Büyükşehir Belediye...

Trabzon ’çocuk dostu şehir’ olacak

Trabzon’un, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNİCEF) ’Çocuk Dostu Şehir’ kriterlerine uygun projelerle buluşturulması için Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Trabzon Şubesi arasında protokol imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Şehrimizde bütün kesimlere hizmet edeceğimize dair sözümüz vardı. Bütün kesimlerimizin başında da bu şehrin ve ülkenin geleceğini devredeceğimiz çocuklarımız geliyor" dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB Mimarlar Odası Trabzon Şubesi arasında ’Çocuk Dostu Şehir Trabzon Projesi’ iş birliği protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Prof. Dr. Serbülent Vural’ın imzaladığı protokol ile, dünya genelinde çocuklara insani ve gelişimsel yardım sağlamaktan sorumlu Birleşmiş Milletler kuruluşu olan UNİCEF’in kriterlerine uygun çalışmaların hayata geçirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, ’Trabzon’da 0-17 yaş grubunun deneyimlediği kent, mahalle, sokak gibi çeşitli ölçeklerde açık/kapalı kurumsal mekanlara yönelik tespit, iyileştirme ve strateji önerilerinde bulunulacak, çocuklara ve gençlere yönelik mekan düzenlemesinde kullanıcı katılımlı tasarım doğrultusunda çalışmalar yürütülecek.
İmza töreninde konuşan Başkan Ahmet Metin Genç, "Şehrimiz adına önemli bir çalışma. Şehrimizde bütün kesimlere hizmet edeceğimize dair sözümüz vardı. Bütün kesimlerimizin başında da bu şehrin ve ülkenin geleceğini devredeceğimiz çocuklarımız geliyor. Çocuk dostu şehir hedefi ile yola çıkmıştık. Buna ilişkin projelerimiz de vardı. ’Daha mutlu olsun Trabzon’un çocukları’ veya ’Trabzon’un çocukları en mutlu çocuklar olsun’ hedefi ile yola çıkmıştık. Bu konuda aynı anlayışla hareket eden Mimarlar Odamızla birlikte eminiz ki güzel projeler üretilecek. Bu konudaki hassasiyeti ve bakış açısı nedeniyle oda başkanımıza ve yönetimimize teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin teknik gözüyle, çocuklarımızın bugününe ve geleceğine dair hazırlanacak olan projeleri hayata geçirme imkanı buluruz. Bu proje ile de bu konuda bir adım atıyoruz, ’Bismillah’ diyoruz. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Amacımız birlikte iyi şeyler yapmak
TMMOB Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Prof. Dr. Serbülent Vural ise şunları söyledi: "Çocuk Dostu Şehir konusunda UNİCEF’in 1996 yılında bir girişimi var. Bu kapsamda aralarında Trabzon’un da yer aldığı Türkiye’den 12 şehir çocuk dostu şehir adayı kapsamına alınmış. Bu konuda daha büyük ve ciddi adımlar atmak gerekiyor. Dolayısıyla bizim oda olarak çocuk ve mimarlık komisyonumuz var. Böyle bir protokol hazırladık; kabul ettiniz, teşekkür ediyoruz. İnşallah birlikte iyi şeyler yaparız. Trabzon’u herkes için daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber