malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 09 Şubat 2024 - 09:41 Yorum: 0

Tilkilerin av mesaisi başladı

Kar kalınlığının bir metreye ulaştığı Ardahan’da aç kalan tilkiler kar altında bulunan fareleri hareketlerine göre izleyerek yakalıyor.Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, yaban hayatını da olumsuz etkiliyor....

Tilkilerin av mesaisi başladı

Kar kalınlığının bir metreye ulaştığı Ardahan’da aç kalan tilkiler kar altında bulunan fareleri hareketlerine göre izleyerek yakalıyor.
Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, yaban hayatını da olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığının bir metreye ulaştığı ve sıcaklığın sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü Ardahan’da, yaban hayvanları da yiyecek bulmakta zorlanıyor. Ardahan Ovası’nın karla kaplı tarlalarında aç kalan tilkilerin fare avı kameralara yansıdı.
Aç kaldıklarında araziye çıkan tilkiler, kar altında bulunan fareleri hareketlerine göre izleyerek yakalıyor. Farelere odaklanan tilkiler, yaklaşık 30 saniye hiç kıpırdamadan avının hareketini takip ediyor ve bir anda yaklaşık 1 metre zıplayarak kafasını kara gömüyor. Tilkiler burada yakaladıkları fareleri yiyerek karnını doyurmaya çalışıyor.
Doğa fotoğrafçısı Erhan Deniz tarafından çekilen görüntülerde, bir kızıl tilki kar altındaki fareyi yakalamak için 30 saniye boyunca kıpırdamadan bekliyor. Tilki daha sonra bir anda 1 metre zıplayarak kafasını kara gömüp avını yakalıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri