Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 01 Temmuz 2024 - 10:43 Yorum: 0

TBMM heyeti Çin’in teknoloji üssü Shenzhen’de

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi Komisyonu, Çin’in teknoloji üssü Shenzhen’de incelemelerde bulundu.TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri, Çin’in daveti üzerine gerçekleştirdikler...

TBMM heyeti Çin’in teknoloji üssü Shenzhen’de

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi Komisyonu, Çin’in teknoloji üssü Shenzhen’de incelemelerde bulundu.
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri, Çin’in daveti üzerine gerçekleştirdikleri ziyaretin son gününde dünyanın öne çıkan teknoloji şirketlerinden Huawei’nin Ar-Ge ve üretim tesislerinde incelemelerde bulundu ve şirketin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.
Ziyareti değerlendiren Komisyon Başkanı Mustafa Varank, “Otonom sürüş, elektrikli araçlar, yenilenebilir enerji ve depolama teknolojileri konusunda Türkiye ve Çin’in önümüzdeki dönemde yapabileceği iş birlikleri var. Bunların artırılmasını istiyoruz. Önümüzdeki dönemde Çinli şirketlerin Türkiye’ye daha fazla ilgi göstereceğini göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Enerji ve teknoloji odakta
Komisyon Başkanı Mustafa Varank, Başkanvekili Şahin Tin, Komisyon Sözcüsü Cevahir Uzkurt, Üyeler Adem Çalkın, Arslan Tatar, Yusuf Ziya Aldatmaz, Mehmet Eyüp Özkeçeci, Müzeyyen Şevkin, Ednan Arslan, Şeref Arpacı, Ömer Öcalan ve Rıdvan Uz’dan oluşan TBMM heyeti, Shenzhen ve Dongguan kentlerindeki enerji ve teknoloji tesislerine ziyaretler gerçekleştirdi.

Otonom aracı test ettiler
Komisyon, ziyaretin son gününde dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri arasında bulunan Huawei’nin üst düzey yöneticileriyle Shenzhen’deki teknoloji üssünde toplantı yaptı. Toplantıda, Huawei’in küresel teknoloji stratejileri, yeşil enerji, dijital dönüşüm ve 5G teknolojileri çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Milletvekilleri, Huawei’nin geliştirdiği otonom araçları da test etti.
Çin temaslarına ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplayan TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Çin’in davetlisi olarak komisyon üyesi olan tüm partilerden milletvekillerinin katılımı ile bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çin’in silikon vadisi
Shenzhen’in teknoloji ve üretim anlamında dünyadaki örnek şehirlerden biri olduğunu kaydeden Komisyon Başkanı Varank, “Bu bölgeye Çin’in Silikon Vadisi deniyor. Burası hem sanayi üretimi hem de teknoloji geliştirme anlamında dünyanın en önemli yerlerinden bir tanesi. Burada farklı şirketleri ve farklı alanlarda çalışan firmaları ziyaret ettik. Aynı zamanda Shenzhen bölgesinin yönetimiyle de temaslarımızı sürdürdük. Onlar da Türkiye ile iş birliğini geliştirmek için gerekli adımları atmak üzere ülkemize bir ziyaret gerçekleştirecekler” dedi.

Teknoloji transferi
Komisyon Başkanı Varank, ülkeler arası ekonomik iş birliklerine önem verdiklerini belirterek, “Bir yandan şirketleri doğrudan yatırımlarla Türkiye’ye davet ederken diğer yandan ortak teknoloji geliştirme ve teknoloji transferiyle iş birliği yapmaya çalışıyoruz. Komisyon olarak hükümetimize ve ilgili bakanlıklarımıza burada edindiğimiz tecrübeleri, yaptığımız görüşmeleri aktaracağız” ifadelerini kullandı.

Otonom teknolojiler
Huawei’nin Ar-Ge ve üretim tesislerini ziyaretlerinde otonom sürüş, elektrikli araçlar, yenilenebilir enerji ve depolama teknolojileri hakkında bilgiler aldıklarını Varank, sözlerine şöyle devam etti:
"Huawei, Türkiye’de 22 yıldır faaliyet gösteren bir firma. Bin 500 çalışanıyla bin 300’ün üzerinde mühendisiyle, Türkiye’de Türk mühendislerle çözümler geliştirip bu ürünleri dünyaya pazarlayan bir şirket. Burada bizlere, otonom sürüş noktasında geldikleri noktaları tanıtmaya çalıştılar. Otonom sürüş, elektrikli araçlar, yenilenebilir enerji ve depolama teknolojileri konusunda Türkiye ve Çin’in önümüzdeki dönemde yapabileceği iş birlikleri var. Bunların artırılmasını istiyoruz. Önümüzdeki dönemde Çinli şirketlerin Türkiye’ye daha fazla ilgi göstereceğini göreceğiz. Komisyonumuzun temaslarının buna önemli katkıları olacağına inanıyorum."

Küresel merkez
Huawei Global Başkan Yardımcısı ve Huawei Dijital Enerji İş Grubu Yönetim Kurulu Direktörü Mark Xue ise Türkiye’nin kültürel çeşitliliği ve kapsayıcılığının yanı sıra stratejik coğrafi konumunun, ülkeyi küresel bir üretim, lojistik ve ticaret merkezi haline getirdiğini vurguladı. Huawei’nin Türkiye’deki bilişim yeteneklerini geliştirme konusunda da aktif rol aldığını belirten Xue, 28 üniversite ile iş birliği yaparak her yıl bin 500’den fazla ICT uzmanı yetiştirdiklerini söyledi.

İş birliği sürecek
Türkiye’nin dijital dönüşüm ve yeşil enerji stratejilerine destek vermeye devam edeceklerini kaydeden Xue, iki ülke arasında teknolojik bir köprü olmayı hedeflediklerini ifade etti. Mark Xue, Türkiye’nin dijital dönüşüm ve yeşil enerji stratejilerinin, Huawei’nin 30 yılı aşkın bir süredir biriktirdiği yeteneklerle uyumlu olduğunu ve bu alanlarda Türkiye ile iş birliğini sürdürmek istediklerini de söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri