Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Yaşam 31 Mayıs 2024 - 10:01 Yorum: 0

Tarımsal üretimde ‘su’ merkeze alınacak

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Bireysel Sulama Destekleme Projesi çerçevesinde Niğde’ye 573 proje için 110 milyon TL hibe sağlandı.Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, yaptığı açıklamada Bireysel Sulama Destekleme Projesi’nde...

Tarımsal üretimde ‘su’ merkeze alınacak

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Bireysel Sulama Destekleme Projesi çerçevesinde Niğde’ye 573 proje için 110 milyon TL hibe sağlandı.
Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, yaptığı açıklamada Bireysel Sulama Destekleme Projesi’nde Türkiye genelinde ilk sıralarda yer aldıklarını belirterek, 110 milyon TL hibe almaya hak kazanıldığını kaydetti. Baş, "Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda suyu merkeze alan bir politika çerçevesinde bütün iş ve işlemlerimiz yürütülecek. Su bizim hayatımızın olmazsa olmazı, tarımsal üretimin de en vazgeçilmez ve en temel unsuru. Bu sebeple tarımsal sulama, basınçlı sulama sistemlerinde il olarak bu yıl yeni bir rekora imza attık. Türkiye’de Bireysel Sulama Projesi çerçevesinde ilk sırada yer alıyoruz. Niğde olarak 573 projemiz Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandı. Projelerimize 110 milyon TL hibe almaya hak kazandık. 573 projemizin toplam bedeli ise 220 milyon TL" dedi.
Bundan sonra tarımsal üretimin su merkezli yapılacağının altını çizen Asım Baş, "Basit sulama sistemlerinde suyun ekonomik ve verimli kullanılacağı bütün teknik ve teknolojileri bakanlığımız destekliyor. Sulama sistemiyle ilgili hibe sözleşmelerimiz başladı, vatandaşlarımız gelip sözleşmelerini yapıyorlar. Bireysel Sulama Proje sözleşmelerimiz 10 Haziran 2024 tarihine kadar devam edecek" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri