Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
16:12 Kayıp üniversite öğrencisini arama çalışmalarına jandarma sualtı kadavra ar...16:11 Şehit ve gazi aileleri mevlit programında bir araya geldi16:11 Ataşehir Belediyesi’nden sosyal tesis atağı: 4’üncüsü açıldı 4 yeni şube is...16:11 Galericiler sitesinde hafta sonu yoğunluğu16:10 TBMM Başkanı Kurtulmuş, BAE Federal Konsey Başkanı Ghobash ile bir araya ge...16:09 Erzincan’da kış öncesi köy yolları sıkıntısız ulaşıma hazır hale getirildi16:09 23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları sona erdi16:00 Eşini darp edip sokağa atan ardından çocuklarını rehin alan koca tutuklandı16:00 Temizlik yaparken balkonda mahsur kalan kadın, itfaiye ekiplerince kurtarıl...15:57 TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsviçre’de15:57 Samsun’da makaslama yapan tır bariyere çarptı15:56 Kayıp üniversite öğrencisi Rojin’in arama çalışmaları havadan karada ve göl...15:55 CHP lideri Özel, 13 bin oy aldığı Datça’da bin kişiye seslendi15:54 Özgür Özel, Bodrum’da İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu: "CHP artık Türk...15:43 Bahçede bulunan cesedin kimliği belli oldu, arkadaşı çıktı15:42 Yolun karşısına geçmek isteyen yayaya otomobil çarptı: 1 yaralı15:42 Batman’da deprem tatbikatı ile farkındalık artırıldı15:41 Arazi tartışmasında kan aktı, muhtar öldürüldü, kardeşi ağır yaralı15:37 İnegöl Kafkas Spor Futbol Takımı kafilesinde zehirlenme şüphesi15:33 Efeler Ligi: TÜRŞAD: 0 - Galatasaray: 3
Ekonomi 24 Şubat 2024 - 16:13 Yorum: 0

Tarım zararlılarıyla mücadele için doğaya keklik salındı

Manisa Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Manisa’da Süne ve Çekirge Zararlılarına Karşı Biyolojik Mücadele Projesi” kapsamında bin adet kınalı keklik doğaya salındı.Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Konya-Bahri Dağdaş Uluslarara...

Tarım zararlılarıyla mücadele için doğaya keklik salındı

Manisa Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Manisa’da Süne ve Çekirge Zararlılarına Karşı Biyolojik Mücadele Projesi” kapsamında bin adet kınalı keklik doğaya salındı.
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Konya-Bahri Dağdaş Uluslararası Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen ve ilk kez 2022 yılında uygulamaya konulan “Manisa’da Süne ve Çekirge Zararlılarına Karşı Biyolojik Mücadele Projesi”nin 3. kez uygulanması kapsamında bin adet kınalı keklik doğaya salındı. Keklik Salımı; Personel Genel Müdürü Adem Dinç’in katılımıyla Yunusemre ilçesi Yağcılar Mahallesi, Şehzadeler ilçesi Çobanisa Mahallesi, Akhisar ilçesi Beyoba Mahallesi, Saruhanlı ilçesi Şatırlar ve Hatıplar Mahallesi, Turgutlu ilçesi Çampınar Mahallelerinde gerçekleştirildi.
Kekliklerin salınmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Personel Genel Müdürü Adem Dinç; “Tarımsal Üretimde biyolojik mücadelenin desteklenmesine ve doğal dengenin korunmasına katkı sağlayan kekliklerin aynı zamanda doğada süne ve çekirge ile beslenmesinden kaynaklı olarak zirai mücadeleye katkısı bulunmaktadır. Bugün Manisa ilimizde bin adet kınalı keklik salımı gerçekleştirdik. Bahri Dağdaş Uluslararası Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile 3. kez yürütülen projenin ekosistemde yeniden olumlu sonuçlarını göreceğimizi umuyoruz. Bugün doğaya saldığımız kınalı keklikler, hem süne hem de çekirgeyle mücadelede önemli bir yer tutarken aynı zamanda da biyolojik mücadelede farkındalık sağlayarak kimyasal yöntemlerin azalmasına yardımcı olmaktadır” dedi.
Konuya ilişkin bir diğer açıklamayı gerçekleştiren Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Uygulanan program ile üreticilere biyolojik mücadele yöntemleri konusunda farkındalık sağlamak, üreticilere alternatif mücadele yöntemleri tanıtılarak kimyasal mücadeleyi azaltmak, bu vesile ile hem girdi maliyetlerini düşürmek hem de çevreye dost üretim sistemleri ile çevreyi ve toprağı korumak, ayrıca buğdayda süne emgi oranlarını düşürerek verim ve kaliteyi yükseltmek, sürdürebilir entegre mücadele yöntemlerine önemli bir katkı sağlamak amaçlanmıştır. Ayrıca kekliklerin salınması ile kimyasal mücadele yapılmadan çekirge popülasyonunun kontrol altına alınması ve yayılmasının önlenmesi, doğal ekosistemin ve biyolojik çeşitliliğin korunması, ürün verim kayıplarının önlenmesi, bitkisel üretimde verim ve kalitenin artırılması, zararlılarla etkin-çevreci mücadele yönteminin yaygınlaştırılması ve yaban hayatına katkı sunulması hedefleniyor” ifadelerini kullandı.
Proje kapsamında gerçekleştirilen keklik salımına Personel Genel Müdürü Adem Dinç, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve İl Müdür Yardımcısı Ali Gök, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Saruhanlı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aytekin Yaralı, Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Güleç, Şehzadeler İlçe Tarım ve Orman Müdürü Çınar Aydoğan, Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, Manisa TKDK İl Koordinatörü Uğur Uslu ve teknik personeller katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri