malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:15 Elazığ’da beton mikseri ile traktör çarpıştı: 1 yaralı00:15 Kaza yapan sürücü başka bir aracın çarpması sonucu ağır yaralandı00:14 Elazığ’da düğün salonunda bıçaklı kavga: 4 yaralı00:13 İsmail Akbay anısına Tirilye’de bilim buluşması00:07 CHP Genel Başkanı Özel: "Bu işe bulaşan bütün hastanelere Salı günü Meclis’...00:06 İsrail, Hamas lideri Sinwar’ın ailesiyle tünelde yürüdüğü görüntüleri payla...23:52 MHP’li Özdemir: "Vatanımızda gözünüz varsa size bu toprakların altını vaat...23:52 Otomobilin çarpıp kaçtığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti23:47 Reyap Hastanesi’ndeki hastalar kamu hastanelerine sevk edildi23:47 Virajı alamayan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti23:45 Siverek-Karacadağ karayolunda tır yangını23:43 Isparta’da korkutan yangın: 5 katlı eğlence merkezi alev alev yandı23:41 ABD Savunma Bakanı Austin, İsrailli mevkidaşı Gallant ile görüştü23:40 Düğünden dönen aile kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı23:38 Ertuğrul Sağlam: “Rakibi eksik yakaladık ama pozisyona çeviremedik”23:38 "Yenidoğan çetesi" iddianamesinde adı geçen TRG Hospitalist Hastanesi’ndeki...23:37 Yüksekova’da karı-koca asansör boşluğuna düştü: 1 ölü, 1 yaralı23:35 Eylem Tok davasında Savcı Kearney: “Tok’un Türkiye’de yargılanmak üzere iad...23:08 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi: Manisa Basket: 67 - Aliağa Petkim: 7423:03 Kar ve tipi nedeniyle Sahara Geçidi ağır tonajlı araçlara kapatıldı
Yaşam 02 Şubat 2024 - 09:56 Yorum: 0

Tarihi Maraş’ın merkezi Kuyucak’ın büyük bölümü boş arsaya döndü

Kahramanmaraş’ın en eski yerleşim yerleri arasında bulunan ve Maraş’ın hafızası olarak nitelendirilen Kuyucak bölgesinin büyük bir bölümü, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremler sonrası adeta yok olurken, bölge adeta boş bir arsaya dönüştü.

Tarihi Maraş’ın merkezi Kuyucak’ın büyük bölümü boş arsaya döndü

Kahramanmaraş’ın en eski yerleşim yerleri arasında bulunan ve Maraş’ın hafızası olarak nitelendirilen Kuyucak bölgesinin büyük bir bölümü, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremler sonrası adeta yok olurken, bölge adeta boş bir arsaya dönüştü.
Kahramanmaraş’ın en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve halk arasında ‘Maraş’ın hafızası’ olarak nitelendirilen, aynı zamanda ve Kümbet, Turan, Divanlı ve İsa Divanlı Mahallelerinin kesişim noktaları arasında yer alan, Türklerin ve Ermenilerin eski yaşam yeri olan Kuyucak bölgesi 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerde büyük bir hasar aldı.
Cumhuriyet tarihinin en büyük depremleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Kuyucak bölgesinde bulunan eski Maraş evlerini yıktı. Deprem sonrası bölgede gerçekleştirilen enkaz kaldırma çalışmaları sonrası bölge adeta boş bir arsaya dönüştü.
Doğumundan bu yana Kuyucak’ta oturduğunu ifade eden Fatih Akkoç, “Doğma büyüme buradayım, depremde burası yıkıldı. Ön taraf bizim evdi hepsi yıkıldı bu hale geldi. Çok acı, eki halimize döner miyiz ama olanları unutamayız burada. Yaşamayan bilmezmiş yaşadıkça biz de gördük bunu. Allah bir daha göstermesin” dedi.
Bir diğer vatandaş Halil Alak ise “Tahminen 5 bin kişiden 2 bin kişi kaldı. Mahalle ortamı kalmadı zaten, tırnağın varsa başını kaşı durumuna düştü herkes. Hali ile üzüyor tabii, Allah kimsenin başına vermesin bu durumu yazgımızda bu varmış” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri