Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
04:52 Pendik’te iki katlı ev alev alev yandı03:36 Adana’da mobilya imalathanesi alevlere teslim oldu03:07 Pompalı tüfekli saldırganların evinden uyuşturucu ve silah çıktı02:44 Eski İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Eiland’tan savaş eleştirisi02:20 Jandarmayı görünce araçtan atladı, terör örgütü üyesi olduğu ortaya çıktı02:13 Fatih’te trajik olay: Karısı intihar etti, kendisi de intihara kalkıştı01:38 Muş’ta seyir halindeki otomobil yanarak kullanılamaz hale geldi01:26 İstanbul’da motosiklet sürücülerine yönelik denetim yapıldı01:10 Hizbullah’tan İsrail’in askeri istihbarat birimine füze saldırısı00:57 Yaralanan sürücüyü bıraktılar motosikleti kaçırdılar00:53 İkna çabası bir saat sürdü: İntihar etmek isteyen şahsı Emniyet Müdür Yardı...00:49 HAK-İŞ’ten Filistin dayanışması00:45 Otomobille çarpışarak motosikletten savrulan kasksız sürücü yaralandı00:38 Germencik’te minibüs ile çekici çarpıştı: 3 yaralı00:25 Bursa’da kaçak göçmenlere yer temin eden 2 şüpheli yakalandı00:23 Çanakkale Boğazı’ndan geçen kuru yük gemisi makine arızası yaptı00:21 Siverek’te yolun karşına geçen kadına çarparak ölümüne neden olan sürücü ka...00:08 A Milli Takım’da Ferdi Kadıoğlu’nun doğum günü kutlandı00:07 Samsun’da 2 bin 576 adet uyuşturucu hapla yakalanan kadın gözaltına alındı23:56 Ümit Milli Takımı, Letonya maçı hazırlıklarına başladı
Sahil Park
Ekonomi 22 Temmuz 2024 - 15:15 Yorum: 0

Suriyelilerin araç satışı ikinci el piyasasını etkilemiyor

Kayseri’de oto galericiliği yapan Ahmet Yurtlu, “Suriyeliler yabancıdan yabancıya satış yaptıkları için ikinci ele etkisi olmuyor” dedi.Vatandaşın paraya erişiminden dolayı piyasanın 2 aydır biraz durgunlaştığını söyleyen Ahmet Yurtlu,...

Suriyelilerin araç satışı ikinci el piyasasını etkilemiyor

Kayseri’de oto galericiliği yapan Ahmet Yurtlu, “Suriyeliler yabancıdan yabancıya satış yaptıkları için ikinci ele etkisi olmuyor” dedi.
Vatandaşın paraya erişiminden dolayı piyasanın 2 aydır biraz durgunlaştığını söyleyen Ahmet Yurtlu, “İkinci elde şu anda kredilerin fonlanmasından kaynaklanan bir takım yavaşlama var. Tabi paraya ulaşmak zorlaştığı için, insanlarımız banka kredilerinin de oranları yüksek olduğundan enflasyonla olan mücadelede de bunun etkisi var. Kredi oranlarımız biraz yüksek olduğu için bir tıkanıklık hissediyoruz. Şu anda 2 aydır işlerde bir yavaşlama var. Ancak bunun tabi süreklilik arz edeceğini düşünmüyoruz. Zaman içerisinde biraz daha rahatlayacağına inanıyoruz ama şu gün itibariyle piyasada fonlama sıkıntılarından ve vatandaşın alım gücünün biraz zayıflamasından mütevellit piyasada da biraz zayıflık var” dedi.
“Yabancılar kendi aralarında satış yapıyor”
Suriyelilerin kendi aralarında satış yaptığını ve ikinci ele etkisi olmadığını söyleyen Yurtlu, “Şimdi şöyle bir durum var; malum bu olay Kayserimizde gerçekleşti. Tabi hepimizin de tespit ettiği gibi tescilli bir şekilde provokatif bir olay olduğu ortaya çıktı. Devletimiz tarafından olaylara el atılarak gerekli işlemler yapıldı. Tabi bunun otomotiv sektörüne yansımaları ilk başta bir panik ortamı olarak sezildi ama bizde çok da satış gerçekleşmedi. Kamuoyunda infial oluşturan bir olay olmadı. Bütün Suriyeliler arabasını satıyor gibi bir durum olmadı. Bu genelde kendi aralarında yapılan satışların noterde çıkan sonuçları. Yabancıdan yabancıya yapılan satışların sonuçları. Tabii münferit olarak korkulan şeyler oldu. Bir takım tedirgin olup satmaya yeltenenler oldu ama açıkçası bize öyle bir talep gelmedi. Şu anda da bu konuda çok ciddi bir tedirginlik yok. Sağ olsun valimiz de burada gerekeni yaptı. Önlemleri alındı. Şu anda da yapılması gerekenler yapılıyor. Biz bu konuda refleksi olan bir milletiz. Çok şükür Kayserimizde de çok büyütmeden, infiale kapılmadan ve olayların tadını kaçırmadan gerekli önlemler alındı. Bundan sonra da bundan önce olduğu gibi Kayseri bir huzur şehri olarak yaşanmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri