Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Yaşam 08 Haziran 2024 - 07:55 Yorum: 0

Su kaynaklarını korumak için çöp topladılar

Erzincan’da Göyne Barajı’nda kaçak avcıların baraja bıraktığı tırıvırı, serpme gibi malzemeler ile baraj kenarına bırakılan çöpler toplandı.Erzincan Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube...

Su kaynaklarını korumak için çöp topladılar

Erzincan’da Göyne Barajı’nda kaçak avcıların baraja bıraktığı tırıvırı, serpme gibi malzemeler ile baraj kenarına bırakılan çöpler toplandı.
Erzincan Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı su ürünleri servisi çalışanları Merkeze bağlı Çatalarmut Köyü’nde bulunan Göyne Barajı’nda Çevre Haftası etkinliği düzenlediler. Su kaynaklarının önemine dikkat çekmek isteyen su ürünleri servisi çalışanları, baraj gölüne kaçak olarak bırakılan tırıvırı, serpme gibi balıkçılık malzemelerini ve baraj kenarına bırakılan çöpleri topladılar.
Su kaynaklarının ve iç sularda yaşayan faunanın korunması için çöp toplayan ekiplere teşekkür eden Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, “Çevrenin, toprağın, suyun korunması hepimizin asli görevidir. Arkadaşlarımız son derece önemli bir konuya dikkat çektiler. Küresel ısınmanın, toprak ve su kaynaklarının kirliliğinin konuşulduğu bir zamanda baraj gölüne bırakılan avcılık malzemeleri ve çöplerin toplanması son derece önemlidir. Ama daha önemli olan bu kaynaklarımızın korunması gerektiğinin herkes tarafından bilinmesidir. Baraj göllerimiz ülkemiz açısından son derece önemli su kaynaklarıdır. Bu göllerde canlı bir fauna hayat sürmektedir. Bu faunayı bu biyolojik çeşitliliği korumak, bu önemli kaynakları gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri