Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Türkiye 21 Ağustos 2024 - 10:03 Yorum: 0

Söke’de meyve sineği ile mücadele sürüyor

Aydın’ın Söke ilçesinde, Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri zeytin ve turunçgil bahçelerinde meyve sineğiyle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilerin bilinçlenmesi ve tarım ürünlerinin za...

Söke’de meyve sineği ile mücadele sürüyor

Aydın’ın Söke ilçesinde, Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri zeytin ve turunçgil bahçelerinde meyve sineğiyle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilerin bilinçlenmesi ve tarım ürünlerinin zarar görmemesi için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Zararlıların yoğunluğunu belirlemeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiren meyve sineği tuzak sayımları bölgedeki çiftçilerin ürün kalitesini korumak ve verimliliği artırmak amacıyla düzenli olarak yapılıyor. Yetkililer, zeytin ve turunçgillerde büyük zararlara yol açabilen meyve sineklerinin kontrol altına alınması için bölgede sıkı bir denetim yapıldığını ve meyve sineği popülasyonunun artış göstermesi durumunda gerekli önlemlerin alınarak zararın en aza indirilmesi için çalışmalar gerçekleştirildiğini kaydetti. Çiftçilere de tuzakların düzenli kontrol edilmesi ve gerekli önlemlerin zamanında alınması konusunda bilgilendirme yapılıyor.

Bölgedeki üreticiler ise bu tür çalışmaların ürün kalitesi ve ekonomik kayıpların önlenmesi açısından son derece önemli olduğunu dile getirerek Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri