Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
10:22 Lise öğrencileri tabyada tarih dersi görmeye devam ediyor10:22 “Göz damarlarındaki tıkanmalar, ani görme kaybına yol açabilir”10:22 Rize’de yıllık ortalama metrekareye 2 bin 309 kg yağış düştü10:20 "Smyrna’dan İlhamla" 3. Uluslararası Homeros Sanat ve Edebiyat Festivali ba...10:19 Ağrılara dayanamayan hasta, 6 yıldır aradığı şifayı Tekden Hastanesinde bul...10:18 Çayırova’da öğretmenlere eğitim10:18 Manisa Büyükşehir Belediyesi üreticileri suyla buluşturuyor10:17 Tekirdağ’da muhtarlara NARVAS uygulaması tanıtıldı10:16 Antalya’da çakar lamba denetimi: 10 araç trafikten men edildi10:15 Şirket çalışanları yapay zeka eğitimiyle geleceğe hazırlanıyor10:15 Manisa Büyükşehir Meclisi’nde kadın cinayetlerine dikkat çekildi10:14 Otel konforunda yapılan hastane yakında hizmet verecek10:14 Manavgat’ta adliye önünde motosikletler çarpıştı: 3 yaralı10:13 Çöp kamyonunun zarar verdiği evi ev sahibi kendi imkanıyla yaptırmış10:13 Esenyurt’ta minik ellerin ürettiği turşular sokak hayvanları için mamaya dö...10:11 Balıkesir’de 2 bin 400 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi10:11 Edremit Körfezi’nin en büyük yatırımı, büyük bir hızıyla devam ediyor10:10 Yola fırlayan yaşlı adama çarpmamak için yaralanmayı göze aldı10:09 Susurluk’ta göçmen operasyonu: 17 düzensiz göçmen yakalandı, 4 organizatör...10:09 Gaziantep’te kaçak göçmen organizatörü 3 şahıs suçüstü yakalandı
Sahil Park
Türkiye 09 Ekim 2024 - 08:01 Yorum: 0

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’nden İsrail’e çağrı

1 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nin kuzeyine hiçbir insani yardım malzemesinin girmesine izin verilmediğini hatırlatan Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF), “İsrail güçlerini insanların zorla yerlerinden edilmesine neden olan tahliye emir...

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’nden İsrail’e çağrı

1 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nin kuzeyine hiçbir insani yardım malzemesinin girmesine izin verilmediğini hatırlatan Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF), “İsrail güçlerini insanların zorla yerlerinden edilmesine neden olan tahliye emirlerini kaldırmaya, sivillerin korunmasını sağlamaya ve çok acil olarak ihtiyaç duyulan insani yardım malzemelerinin kuzeye girişine izin vermeye çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.
İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sürerken, Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’nden (MSF) Gazze’de derinleşen insani krize dair uyarı geldi. MSF’den yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in 7 Ekim’de Gazze’nin bazı bölgeleri için yayınladığı tahliye emirlerinin on binlerce insanı güneye kaçmaya zorladığı belirtilerek, “Bu son zorunlu kitlesel göç de Beit Hanoun, Jabalia ve Beit Lahia sakinlerini güneye, Al-Mawasi ve Deir Al-Balah arasında yer alan ve halihazırda 1 milyon kişinin insanlık dışı koşullarda yaşadığı sözde güvenli bölgeye taşınmaya mecbur bırakıyor” denildi.
“İnsani yardım malzemesi girişine izin verilmiyor”
İsrail güçleri tarafından evlerin zorla boşaltılması ve mahallelerin bombalanmasının Gazze’nin kuzeyini yaşanmaz bir hale getirdiği hatırlatılan açıklamada, “Daha da kötüsü, 1 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nin kuzeyine hiçbir insani yardım malzemesinin girmesine izin verilmiyor” ifadeleri kullanıldı. Bölgedeki insani krizin daha da kötüleştiği hatırlatan açıklamada “İsrail güçlerini insanların zorla yerlerinden edilmesine neden olan tahliye emirlerini kaldırmaya, sivillerin korunmasını sağlamaya ve çok acil olarak ihtiyaç duyulan insani yardım malzemelerinin kuzeye girişine izin vermeye çağırıyoruz” denildi.
“Tıbbi yardım alamadığı için ölenler var”
İsrail güçlerinin Gazze’nin kuzeyindeki 3 ana hastanenin boşaltılması çağrısında bulunduğu belirtilirken, bu hastanelerde 80’i yoğun bakım ünitesine bağlı 317 hastanın yattığı kaydedildi.
Bu 3 tıbbi tesisin yanı sıra Gazze Şeridi genelinde kısmen işlevsel olan tüm sağlık tesislerinin korunması gerektiği vurgulanan açıklamada, “Bazı insanlar için az sayıdaki mevcut sağlık tesislerine erişim imkansız. Ekiplerimiz tıbbi yardım alamadığı için hayatını kaybeden yaralılar olduğuna dair raporlar alıyor” ifadeleri kullanıldı.
“Kötü koşullar nedeniyle hastalıklar artıyor”
İsrail makamlarının sözde güvenli bölgeyi genişlettiğini açıklamasına rağmen, bölgenin tahliye emirlerine tabi olduğu kaydedilen açıklamada, “Bölgede yaşayan pek çok kişi, kötü koşullar nedeniyle cilt hastalıkları ve solunum yolu enfeksiyonlarından muzdarip. Kış mevsiminin yaklaşması ve insanların maruz kalacağı soğuk hava nedeniyle durum daha da endişe verici hale geliyor” uyarısında bulunuldu. İsrail güçlerine yönelik Gazze’nin kuzeyindeki tahliye emirlerini kaldırma çağrısı yinelenen açıklamada, “Gazze’de insanların acımasızca öldürülmesine derhal son verilmeli, acil ve sürekli bir ateşkes uygulanmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri