Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 04 Mart 2024 - 09:39 Yorum: 0

Siirt’te bağ ve bahçelerde yabancı otlarda artış yaşanıyor

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personellerince sahada yapılan incelemelerde bağ, bahçe ve tarlalarda yabancı otlarda artış olduğu gözlemlendiği, çiftçilerin ise yabancı otlara karşı zamanında müdahale etmeleri gerektiği konusunda...

Siirt’te bağ ve bahçelerde yabancı otlarda artış yaşanıyor

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personellerince sahada yapılan incelemelerde bağ, bahçe ve tarlalarda yabancı otlarda artış olduğu gözlemlendiği, çiftçilerin ise yabancı otlara karşı zamanında müdahale etmeleri gerektiği konusunda uyardı.
Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yağışların ve sıcaklığın mevsim normalleri üzerinde gitmesi sebebi ile hardal denen yabancı otun Siirt fıstığı bahçelerinde artış ve yayılış yaptığı gözlemlendiği, yabancı ot zararlarını önlemek için üreticilerin tarla, bağ ve bahçelerini kontrol ederek gerekli sürüm ve bakım işlemlerini zamanında yapmalarının önemli olduğunu belirtti.
Çiftçilerin, yabancı otlarla mücadele konusunda yaşanan sorunlar için Siirt Tarım ve Orman il ve ilçe müdürlüklerinden bilgi alabilecekleri bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri