Yüzyılın Şehircilik Hareketi

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım: 'Kıyıları amatör denizcilere açacağız. Bununla ilgili ciddi bir hazırlık yapıldı. Başka türlü amatör denizciliği geliştiremeyiz'

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, kıyıları amatör denizciliğe açmak için ciddi hazırlıklar yapıldığını, başka türlü amatör denizciliğin geliştirilemeyeceğini belirtti.

Çeşme Yelken Kulübü'nce düzenlenen toplantıya katılan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, "Hayat İzmir", "Yüzyılın Şehircilik Hareketi" projeleri içerisinde denizciliğe, deniz sporlarına, amatör denizciliğe yönelik ciddi çalışmaların olduğunu belirtti.

Denizciliği sevdirmek, denizci bir ülke ve millet olmak için büyük gayret gösterdiklerini dile getiren Yıldırım, bakanlığı sırasında da ilk dokunuşu denizciliğe yaptıklarını, tüm teknelere yakıtı ucuzlattıklarını, balıkçılığın 3 kat büyüdüğünü, deniz taşımacılığının yüzde 90'ını kontrol eden 30 ülke içerisinde Türkiye'nin 15. sırada yer aldığını anlattı.

Türkiye'nin denizcilikte itibarının çok arttığını vurgulayan Yıldırım, 10 yıl öncesinde sadece 8-10 bin amatör denizci belgesi varken bugün bu rakamın 100 binin üzerine çıktığına işaret etti.

Yıldırım, "Türkiye'de amatör denizcilik istediğimiz yerde değil. Kıyıları amatör denizcilere açacağız. Bununla ilgili ciddi hazırlık yapıldı. Başka türlü amatör denizciliği geliştiremeyiz. Denizle iç içe olan bir ülke denizcilikten uzak kalamaz" diye konuştu.

Çeşme Yelken Kulübü Başkanı Özlem Akdurak da "Tünelin ucunda bir ışık gördük. Biz bu adımı 35 yıldır bekliyorduk. Buna önem verdiğiniz için minnettarız" dedi.

Akdurak, daha sonra Yıldırım'a Çeşme Yelken Kulübü Şeref Üyeliği belgesi takdim etti.

 

Yerel Seçim 2014 Haberleri