YSK, BDP'nin desteklediği 7 adaydan 6'sına vize verdi.

ANKARA - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bağımsız milletvekili adaylığı iptal edilen 7 milletvekili adayının adaylığını kabul etti. YSK, BDP'nin desteklediği 7 adaydan 6'sına vize verdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Harun Özcan, Mehmet Hatip Dicle, Leyla Zana, Mehmet Salih Yıldız, Ertuğrul Kürkçü, Gülten Kışanak ve Sebahat Tuncel'in milletvekili adayı olmaya engel durumlarının bulunmadığına karar verdi.
Kurul, bugün yaptığı toplantıda bağımısız millekvekili adaylıkları iptal edilenlerin yaptıkları başvuruları değerlendirdi.
YSK adına yapılan dört sayfalık açıklamada, bu kişilerin itiraz süresi içinde verdikleri yeni yargı kararlarının yeniden incelemesinin yapıldığı, bu belgeler ışığında Harun Özcan, Mehmet Hatip Dicle, Leyla Zana, Mehmet Salih Yıldız, Ertuğrul Kürkçü, Gülten Kışanak ve Sebahat Tuncel'in milletkvekili adayı olmalarında engel durumlarının bulunmadığına karar verildiğini bildirdi.
Açıklamada, İsa Gürbüz, Çiçek Otlu ve Şerafettin Efe'nin itirazlarının reddine, Abdullah Kızılay ve Nezir Sincar'ın ise dosyalarının incelemelerin devam ettiği kaydedildi.

ŞİDDETE BAŞVURAN KAYBEDER
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Anthony Patrick Francis Browne'i güven mektubunu sunmak üzere Çankaya Köşkü'nde kabul etti.
Gül, kabul öncesinde gazetecilerin YSK'nın bazı bağımsız milletvekili adaylarının adaylığını iptal etmesi kararından sonra yaşanan olaylar karşısında bir mesajı olup olmayacağına ilişkin sorusu üzerine, şunları söyledi:
''Kesinlikle kimsenin şiddete başvurmaması lazım. Türkiye'de şiddetle hiçbir şey hallolmaz. Kim şiddete başvurursa kaybeder. Halkta bunu asla tasvip etmez. Onun için herkesin kanunlar ve nizamlar çerçevesi içinde hareket etmesi gerekir. Ayrıca, müracaatlarla ilgili noksan belgeler varmış. Onlar da tamamlandığına göre artık problem olmaması gerekir.''
Gül, Güneydoğu Anadolu bölgesi halkına yönelik bir mesajı olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine de ''Günü geldiğinde seçimler olacak. Kimi istiyorlarsa ona göre oylarını kullanırlar'' dedi. Bölge halkının şiddet yanlısı şeyleri asla tasvip etmemesi gerektiğini vurgulayan Gül, ''Kimsenin buna meydan vermemesi gerekir. Bu kimse için iyi değil'' diye konuştu.
Daha sonra, Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Browne, Gül'e güven mektubunu sundu.

BDP'NİN PARTİ MECLİS TOPLANDI
DİYARBAKIR - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Parti Meclisi Toplantısı Diyarbakır'da başladı.
Kayapınar Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki toplantıya, aralarında BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Fethi Gümüş, Filiz Koçali'nin de bulunduğu Parti Meclisi üyeleri katıldı.
Bağımsız milletvekili adaylıkları için partiden istifa eden eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile bağımsız milletvekilleri ise aynı binada olmalarına rağmen toplantıya katılmadılar.

BAŞBAKAN KONUŞTU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplantı çıkışında basın mensuplarının Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı ile ilgili sorusu üzerine, YSK'nın yeni bir karar vereceğini belirterek, daha önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı'nın bu konu ile ilgili bir açıklama yaptığını söyledi.

Yerel Seçim 2014 Haberleri