Yozgat’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Yozgat-(İHA) Yozgat’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen etkinlikler ile kutlandı.Kutlamalar Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Yozgat Gençlik ve Spor İl Müd...

Yozgat-(İHA) Yozgat’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen etkinlikler ile kutlandı.
Kutlamalar Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen kortej yürüyüşünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan sportif kurslara katılan öğrenciler protokolü selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Rasim Parlak günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Parlak, büyük önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelenin Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi. Parlak, bu günün Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 105’inci yıl dönümü olduğunu belirtti.
Parlak’ın konuşmasının ardından şiirler okundu. Daha sonra Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan Halk Oyunları ve sportif kurslara katılan öğrenciler gösteriler yaptı.

Kültür Haberleri

"Balinanın Bilgisi" filminin prömiyeri Antalya’da yapıldı
’Acı Kahve’nin dünya prömiyeri yapıldı
Hereke halı mirası bu merkezde gelecek nesillere aktarılacak
Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı yeni döneme hazır
Ayvacık’ta darbukacı ve davulcu iki kadın, düğünlerin vazgeçilmezi oluyor
Arabanlı öğrencilere gezi programı düzenlendi
Beyazperde ve ekranların efsanevi oyuncusu Mehmet Aslantuğ’dan kırk yıllık samimi gözlemler
10 Ekim Dünya Saatçilik Günü olarak kabul edildi
Akbank’ın tarihi ve gelecek vizyonu, Refik Anadol’un eserinde buluştu
Kafa Sahne yeni sezonu ‘Nevbahar’ ile açtı