Yeşilçam rekora koşuyor!

Türk sineması, sonbahardan başlayarak sezon boyunca 70 yerli yapım filmin gösterime girmesiyle rekor kıracak.

Türk sineması, sonbahardan başlayarak sezon boyunca 70 yerli yapım filmin gösterime girmesiyle rekor kıracak.

Gişe hasılatları ve uluslarası film festivallerinde elde ettikleri başarılarla ön plana çıkan Türk filmleri rekora hazırlanıyor. Sonbahardan itibaren sezon boyunca seyirciyle buluşacak olan 70 filmle Türk sinema tarihinde ilk kez bu kadar fazla sayıda yapım vizyona girecek.

'YABANCILAR GELECEK'

Yabancı film yapımcılarına teşvik niteliği taşıyan yasal düzenlemenin TBMM'de kabul edilmesinin ardından bu alanda önemli bir adım olduğunu belirten Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik "KDV'nin indirilmesi, yabancıları biraz daha rahatlatacak. Ama bu, tek başına bir çare değil. Bunun yanında, en azından bir miktar da geriye dönük teşvik mekanizmasının oluşturulması gerekiyor. Bunun başarılması halinde yılda 4- 5 film Türkiye'de çekilebilir" dedi. Çelik "Bu filmlerin Türkiye'de çekilmesi, uluslararası anlamda tanınmamızı ciddi şekilde artıracaktır. Bu da doğal bir kültür hazinesine sahip bulunan ülkemizi de daha ön plana çıkaracaktır" diye konuştu.

'GÖRÜLMEMİŞ BAŞARI'

Geçen sinema sezonunda gişe hasılatları açısından ilk 10'un Türk filmlerinden oluştuğunu ifade eden Çelik, "Bu, gişe başarısı olarak inanılmaz, hiç görülmemiş bir şeydir" değerlendirmesinde bulundu. Bu sezon gösterime girecek film sayısı açısından yeni bir rekora imza atılacağını da aktaran Çelik "Eylülden itibaren gelecek yıl hazirana kadar yaklaşık 70 film vizyona girecek. Bu da film sayısı itibariyle Türkiye'nin rekoru olacak" diye konuştu.

Yeni sinema sezonunda gösterime girecek olan Türk filmlerinden bazıları ise şöyle:

ÇINGIRAKLI TOP:Yönetmen Egemen Ertürk'ün ilk filmi olan yapım, görme engelli bir takıma antrenör olan eski bir futbolcunun öyküsünü anlatıyor. 18 Eylül'de gösterime girecek.
SONSUZ: Cemal Şan'ın yönettiği ve üç kanser hastasının hikâyesini işleyen filmin çekimleri tamamlandı. 18 Eylül'de seyirciyle buluşacak.
11'E 10 KALA: Tutkulu bir koleksiyoncu olan Mithat Bey'in binasının yıkım kararı alınması nedeniyle koleksiyonları uğruna verdiği savaşı anlatıyor.
NEFES: Güneydoğu'da Irak sınırına yakın bir bölgede bulunan ve Karabal Tepesindeki bir röle istasyonunu korumak üzere görevlendirilen, bir yüzbaşı komutasındaki 40 askerin öyküsü...
ÇILGIN TÜRKLER:"Maskeli Beşler" filminin yazar ve yönetmeni Murat Aslan'ın imzasını taşıyan komedi film, 27 Kasım'da izleyici karşısına çıkacak.
YAHŞİ BATI: Osmanlı padişahı tarafından Amerika'ya gönderilen iki hafiyenin başlarına gelen olayların anlatıldığı Western komedide başrol Cem Yılmaz'ın...
EJDER KAPANI: Polisiye-gerilim tarzındaki filmde, Uğur Yücel, Kenan İmirzalıoğlu oynuyor.
KARANLIKTAKİLER: Çağan Irmak'ın yönettiği filmin senaryosu da Irmak'ın imzasını taşıyor.
NEŞELİ HAYAT:Yılmaz Erdoğan, yazıp yönettiği filmde başrolü Büşra Pekin ile paylaşıyor. Film, yaşamını güzelleştirmek için çaba sarf eden Rıza'nın yaşadıklarını konu alıyor.
BÜŞRA: Usta çizer Bahadır Boysal'ın aynı adlı çizgi kahramanının sinema uyarlaması.

Kaynak:(hurhaber)

Sinema Haberleri

‘Testere’ Ödüle Doymuyor