Yeşil Sinema'da Bu Hafta

Malatya Yeşil Sinema Kompleksinde bu hafta gösterimde olan filmler ve detayları...

SALON 1: Sherlock Holmes

Tür : Gerilim / Dram / Aksiyon / Gizem / Suç
Gösterim Tarihi : 15 Ocak 2010
Yönetmen : Guy Ritchie
Senaryo : Michael Robert Johnson , Anthony Peckham , Simon Kinberg , Lionel Wigram , Arthur Conan Doyle
Görüntü Yönetmeni : Philippe Rousselot
Müzik : Hans Zimmer
Yapım : 2009, İngiltere / Avustralya / ABD


Oyuncular

Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes) , Jude Law (Dr. John Watson) , Rachel McAdams (Irene Adler) , Mark Strong (Lord Blackwood)

Arthur Conan Doyle'un dünyaca ünlü karakteri Sherlock Holmes'ün dinamik yeni uyarlamasında, Holmes ve cesur ortağı Watson en son maceralarına atılıyorlar.

Dövüş tekniklerini, efsanevi zekası gibi silah olarak kullanan Holmes, bu macerasında ülkesini yok edebilecek ölümcül bir komployu aydınlatmak için yeni bri düşman ile savaşıyor.

Robert Downey Jr. , efsanevi dedektif Sherlock Holmes'ü daha önce hiç yapılmamış bir şekilde canlandırıyor. Jude Law doktor ve bir savaş gazisi olan, Holmes'ün güvenilir çalışma arkadaşı Watson rolünde yer alıyor. Holmes'ü alt eden ilk ve tek kadın olan ve dedektifle halen çalkantılı bir ilişki sürdüren Irene Adler rolünü Rachel McAdams üstleniyor. Mark Strong gizemli yeni düşman Blackwood rolünü oynuyor. Kelly Reilly ise Watson'ın ilgilendiği Mary rolünde yer alıyor.

SALON 2: Paranormal Activity
Tür : Gerilim / Korku / Gizem
Gösterim Tarihi : 15 Ocak 2010
Yönetmen : Oren Peli
Senaryo : Oren Peli
Görüntü Yönetmeni : Oren Peli
Yapım : 2007, ABD , 99 dk.


Oyuncular

Amber Armstrong , Michael Bayouth (Şeytanbilimci) , Katie Featherston , Mark Fredrichs

Genç bir çift evlerindeki paranormal olaylardan şüphelenmeye başlar. Bir kamera sistemi kurarak gece uyuduklarında neler olup bittiğini kaydetmeye başlarlar.

Son derece basit bir hikayeye ve Blair Cadısı mantığına sahip olmasına rağmen şimdiden gelmiş geçmiş en korkunç filmlerden biri olduğu söyleniyor.
SALON 3: Alvin ve Sincaplar 2
Tür :
Animasyon / Komedi / Romantik / Aile
Yönetmen : Betty Thomas
Senaryo : Jon Vitti , Jonathan Aibel
Yapım : 2009, ABD , 90 dk.

Seslendirenler : Zachary Levi (Toby) , David Cross (Ian) , Jason Lee (Dave) , Justin Long (Alvin(ses)) , Matthew Gray Gubler (Simon(ses)) , Jesse McCartney (Theodore(ses))

Yeni maceralarla karşımıza çıkacak olan müzik yıldızı sincaplar Alvin, Simon ve Theodore Dave Seville'in yeğeni Toby ile yaşamaktadırlar.

Okullarına devam etmek için süperstar'lıktan vazgeçen sincaplar okulun müzik programını $25,000 dolar ödül verilen yarışmayı kazanarak kurtarmakla görevlendirilirler. Fakat bu sefer yalnız değillerdir ve rakipleri kız sincaplardan oluşan bir müzik grubu olan The Chipettes'ler ;Britany, Eleanor ve Jeanette'dır.

Aralarında hem romantizm hem de tatlı bir rekabet gelişen bu iki gruptan hangisi kazanacaktır!

SALON 4: Yahşi Batı
Tür : Western / Komedi
Yönetmen : Ömer Faruk Sorak
Senaryo : Cem Yılmaz
Yapım : 2009, Türkiye


Oyuncular

Cem Yılmaz , Ozan Güven , Demet Evgar , Zafer Algöz , Özkan Uğur , Dilek Çelebi , Ferdi Sancar , Mazlum Çimen , Tuncay Özinel , Cansu Dere , Uğur Polat

Yahşi Batı'da, 1800'lü yılların sonunda iki Osmanlı'nın, dönemin padişahı tarafından gönderildikleri Amerika görevi sırasında başlarına gelen olaylar anlatılıyor.

Aziz Bey, ile Lemi Bey, 19. yüzyılın sonlarında padişah tarafından görevlendirilerek Amerika'ya giderler. Yanlarına da hediye olarak verilmek üzere çok değerli bir elmas taş ve yüksek miktarda para vardır. İkili Amerika'ya varınca, gidecekleri menzil için bir posta arabasına binerler.

Lemi Bey ile Aziz Bey bu yolculuk esnasında soyulurlar. Önce ellerinden elmas taş gider, sonra da paralarını kaptırırlar. İki Osmanlı, kaptırdıkları parayı tekrar toparlamak için ödül avcılığı yaparlar.

Gördükleri 'Wanted' ilanlarını kendilerine uyarlayıp, sırasıyla aranan haydutların yerine geçer ve ödül avcılığıyla para kazanmaya çalışırlar. Biri haydut olur, diğeri onu yakalar ve başlarına her defasında binbir olay gelir. Tam canlarından olacakken Aziz Bey aslında ödül avcısı olmadıklarını, Lemi Bey'in haydut olmadığını, ikisinin de Osmanlı olduğunu anlatmaya çalışır.


SALON 5: Arızalı Çiftler
Tür : Komedi
Yönetmen : Peter Billingsley
Senaryo : Jon Favreau , Vince Vaughn , Dana Fox
Görüntü Yönetmeni : Eric Alan Edwards
Müzik : A.R. Rahman
Yapım : 2009, ABD , 107 dk.


Oyuncular

Kristen Bell , Malin Akerman , Jason Bateman , Vince Vaughn , Jon Favreau , Kristin Davis , Jean Reno

Birlikte geçirdikleri mutlu görünen sekiz yıldan sonra, Jason (Jason Bateman) ve Cynthia (Kristen Bell) yol ayrımına gelir. Bir zamanlar mutlu olan çift, boşanmayı düşündüklerini söylediklerinde yakın arkadaşlarını çok şaşırtırlar—Dave & Ronnie, Joey (Jon Favreau) & Lucy (Kristin Davis) ve Shane (Faizon Love) & yeni kız arkadaşı Trudy (yeni oyuncu Kali Hawk).

Jason ve Cynthia, yoğun çiftler terapisinde uzmanlaşmış Güney Pasifik'teki tropik ada cenneti Eden Resort'u keşfederler. Ancak oraya gidebilmelerinin tek yolu Eden Resort'un grup indirimli “Pelikan Paketi”dir. Herkes kazanacaktır. Onlar ihtiyaçları olan danışmanlığı alırken, arkadaşları da beyaz kumlu plajların tadını çıkarabilir, spa'da rahatlayabilir, jet skilere binebilir ve hoşça vakit geçirebilirler.

Kulağa çok hoş geldiğinden (ve hepsi Jason ve Cynthia'ya yardım etmek istediğinden), hep birlikte gitmemeleri için bir neden yoktur…tabii Dave ve Ronnie gitmeyi kabul ederse. Dört çift cennete doğru yola çıkmıştır ve tropiklerde oyun başlamıştır.

Ancak ufak bir bit yeniği vardır…

SALON 6: Başka Dilde Aşk
Tür
: Romantik / Dram
Yönetmen : İlksen Başarır
Senaryo : İlksen Başarır , Mert Fırat
Görüntü Yönetmeni : Hayk Kirakosyan, R. G. C
Müzik : Uğur Akyürek
Yapım : 2009, Türkiye , 98 dk.


Oyuncular

Saadet Işıl Aksoy , Mert Fırat , Emre Karayel , Lale Mansur , Timur Acar , Ayten Uncuoğlu , Metin Çoşkun , Şebnem Köstem , Tuğrul Tülek , Tuna Kırlı

Onur'un hayatı kürek takımından arkadaşı Vedat'ın doğumgünü partisinde Zeynep'le tanışmasıyla değişir. Kalabalık ve gürültülü bir barda hiç konuşmadan geçen gecenin sonunda Zeynep, Onur'un işitme engelli olduğunu öğrenir. Ama bu durum Zeynep'i Onur'dan uzaklaştırmaz. İşiyle, ailesiyle sorunlar yaşayan Zeynep, yaşadığı çevreyi sorgularken birazda bilmediği bir dünyanın meraklıyla unuttuğu ceketini bahane ederek Onur'u görmeye gider.

Babasının annesini aldattığını öğrendikten sonra bu durumu kabullenemeyip evden ayrılan Zeynep, bir çok iş değiştirdikten sonra çağrı merkezinde çalışmaya başlar ama ağır çalışma şartlarından ve karşılığında kazandığı paradan çok mutsuzdur. Bütün gün telefonda tanımadığı insanlarla konuşmak zorunda kalan Zeynep konuşmadan anlaşabildiği Onur' la huzur bulacağına inanır.

Bu ilişki kendilerini ve hayatı sorgulayan Zeynep ve Onur için bir sınav olacaktır.

SALON 7: Avatar
Tür :
Gerilim / Bilim Kurgu / Aksiyon
Yönetmen : James Cameron
Senaryo : James Cameron
Görüntü Yönetmeni : Mauro Fiore
Müzik : James Horner
Yapım : 2009, ABD


Oyuncular

Sigourney Weaver (Dr. Grace Augustine) , Zoe Saldana (Neytiri) , Michelle Rodriguez (Trudy Chacon) , Sam Worthington . (Jake Sully) , Giovanni Ribisi (Selfridge) , Laz Alonso (Tsu Tey)

Titanik, Yaratıklar (Aliens), Terminator filmlerinin efsanevi yönetmeni James Cameron Sinema tarihinde çığır açacak filmi AVATAR ile bir kez daha seyircileri büyülemeye hazırlanıyor.

Üç boyutlu (3D) Sinema tekniklerinde son teknoloji ile üretilen ve en yüksek bütçeli film olarak akıllara kazınacak AVATAR, 18 Aralık'ta tüm dünya ile aynı zamanda sinemalarda!

Bizleri hayal gücümüzün ötesinde muhteşem bir dünyaya taşıyacak olan film Na'vi adlı yok olmak üzere olan bir halkın yaşadığı Pandora adlı gezegende geçiyor.

Yarı-felçli bir savaş gazisi olan Jake Sully, kendilerine özgü dilleri ve kültürü olan, barış ve doğa ile örtülü bir çevrede yaşayan Na'vi halkının arasına gönderilir.

Askeri bir şirket uzaktaki bu gezegeni ve barındırdığı kaynaklaro incelemek üzere AVATAR adlı bir program oluşturmuştur. Bu program ile insanlar genetic mühendislik sonucu yarı insan yarı Na'vi haline getirilir ve misyoner olarak Pandora'ya gönderilirler.

Botanist Dr. Grace Augustine (Sigourney Weaver) ile programa gönüllü olarak katılmış Jake'in bedenlerinin Avatar'I yaratılacak ve böylece Jake'e de felç olmuş bedenini başka bir formda kullanma şansı verilmiş olacaktır. Na'vi halkından Prenses Neytiri ile tanışan Jake, kendisini Pandora'ya gönderen tehlikeden bu halkı savunurken bulur.


SALON 8: Dabbe 2
Tür : Korku
Yönetmen : Hasan Karacadağ
Senaryo : Hasan Karacadağ
Görüntü Yönetmeni : Seyhan Bilir , Hasan Karacadağ
Müzik : Justin R. Durban
Yapım : 2009, Türkiye


Oyuncular

Sefa Zengin , İncinur Daşdemir , Deniz Olgaç , Muharrem Dalfidan , Leyla Göksun

ŞİMDİ SEN GÖKLERDEN GELECEK VE İNSANLARI KUŞATACAK O DUMANA BAK! BU ACI BİR AZAPTIR (Duhan Suresi 10-11)

Kıyamet Saati Yaklaşıyor… İnternet yoluyla tüm dünyaya hızla yayılan ve her eve giren Dabbe, ona eşlik eden Cinler ve bilinmeyen gölge varlıklar dünyadaki tüm elektromanyetik sistemleri ve interneti ele geçirerek son saldırı için göklerden gelecek bir işareti beklemektedirler.

Huzursuz ve tedirgin edici bir İstanbul şafağında göklerde beliren garip ve siyah bulut kümeleri ağır ağır açılırken arkalarına saklanmış olan DUHAN az sonra başlayacak kara istilanın ilk işaretidir.

Kuran'da Duhan suresinde belirtilen ve aniden göklerden inecek olan ürkütücü kıyamet alameti DUHAN artık yeryüzüne doğru hareket etmeye başlamıştır.

İstanbul'da son saatin yaklaştığından habersiz ve kendi dünyalarında sessizce yaşayan bir grup insan, kara bir felaketin arkasına gizlenmiş, sır varlıklarla karşılaşmanın dehşetini yaşayacaklardır. Kıyametin en korkunç alameti olan DUHAN'dan bir kaçış yolu var mıdır?

Türk Sineması'nın ilk seri korku filmi D@bbe, 2. filmiyle devam ediyor.

Sinema Haberleri

‘Testere’ Ödüle Doymuyor