Yerel Seçime Doğru...

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçim öncesi siyasi partilerde ki faaliyetler...

AK PARTİ MALATYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET ÇAKIR:
- "29 MART SADECE MAHALLİ SEÇİM DEĞİL, YENİ YOL HARİTASININ ÇİZİLMESİNİ DE SAĞLAYACAKTIR"


AK Parti Malatya Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır, "Bu seçimler sadece belediye başkanını seçmekle kalmayacaktır, seçim sonrasında gelişen olaylar yeni bir yol haritasının çizilmesini de gerekli kılacaktır" dedi.
AK Parti Malatya Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır ve beraberindekiler, İnönü Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi ve Bakırcılar Çarşısı'nda esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Çukurdere, Bentbaşı, Kiltepe mahalle toplantılarından sonra düğün salonunda Velioğlu Gençlik Derneği ile Damla Düğün Salonu'nda mahalle toplantıları gerçekleştirildi.
Seçim gezilerinde konuşan AK Parti Malatya Belediye Başkan adayı Çakır, "Her geçen gün oy uğruna koltuk uğruna siyasetin seviyesini düşürücü çalışmaları hep birlikte izliyoruz. Ancak AK Parti daha önceden olduğu gibi yine dik durmuş, duruşundan taviz vermemiş, yapacağı proje ve çalışmalarını kaynakları belli uygulanabilir gerçekçi projelerden seçmiştir. Yapılan ziyaret ve toplantılarda çalışmalara yönelik benimsenen anlayış ve projelerimizi anlattık" ifadelerini kullandı.
Bu seçimin çok önemli olduğuna dikkat çeken Çakır, "Bu seçimleri çok önemsiyoruz sizlerinde aynı şekilde önemsemesini bekliyoruz. Bu seçimler sadece belediye başkanını seçmekle kalmayacaktır. Seçim sonrasında gelişen olaylar yeni bir yol haritasının çizilmesini de gerekli kılacaktır. Bazı partiler AK Parti hükümetinin yaptığı çalışmaları hayal dahi edemezken biz gerçekleştirdiğimiz icraatlarla ayakları yere basan projelerle Türkiye'yi lider bir ülke, Malatya'yı ilkler arasına sokarak metropol bir il
yapmak için çalışıyoruz. Hizmetin adresi olan partimiz, uyguladığı dürüst, adil ve şeffaf yönetim anlayışıyla insanımızın huzuru ve refahı için çalışmaktadır, çalışmaya devam edecektir. Benimsediğimiz ve uygulamaya çalıştığımız anlayışımız kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanan hesap sorulabilir bir anlayış ile katılımcı, demokratik karar mekanizmalarının işletilmesidir. Küresel mirasımıza ve değerlerimize sahip çıkarak gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için en güzel yarınları inşa etmek
zorundayız" dedi.


AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ ÇALIK BATTALGAZİ İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

Malatya AK Parti Milletvekili Öznur Çalık, yerel seçimlere yönelik sürdürdüğü çalışmalar çerçevesinde Battalgazi ilçesini ziyaret etti.
AK Parti Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, İlçe Teşkilatı ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Çalık, Battalgazi'nin özellikle sulama sorunlarıyla ilgili girişimlerini sürdürdüklerini belirtti. Çalık, "Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu Malatya'ya geldiğinde Sayın Bakanımızla birlikte Battalgazi'ye geldik. Battalgazili hemşehrilerim dertlerini Bakan Eroğlu'na bizzat anlatma imkanı buldular. Sayın Bakan da bu sıkıntılarla
ilgili gerekli talimatları verdi ve bu sorunun ivedilikle çözülmesi için elinden geleni yapacağını ifade etti" dedi.
Toplantının ardından ilçe esnafını da ziyaret eden Öznur Çalık, "Battalgazi'nin torunlarıyla beraber, Battalgazi sorunlarını paylaşacağız. İnşallah Battalgazi'de AK Parti zafere ulaşacak ve Selahattin Gürkan ile hizmetlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

AK PARTİ YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET KAVUK, SEÇİM GEZİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Kavuk, seçim çalışmalarını sürdürüyor.
Yeşilyurt ilçesinde Gedik Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Kavuk, vatandaşlardan destek istedi. Kavuk, burada yaptığı açıklamada, 29 Mart yerel seçimlerinde halkın desteğini istediklerini ifade ederek, "Biz yaptığımız hizmetlerle, gelecek dönemlerde yapacağımız hizmetlerin referansını göstermiş olduk. Yeşilyurt halkına en iyi hizmeti sunmak için tekrar göreve talip olduk. İnşallah 29 Mart yerel seçimleri sonrası tekrar göreve gelip, halkımıza layık en iyi hizmeti vereceğiz" dedi.

AK PARTİ YEŞİLYURT BAŞKANI FİKRET ÇOLAK'IN AÇIKLAMASI
- "YEŞİLYURTLU TEMSİLCİSİNİ SEÇERKEN HATA YAPMAMALI"

AK Parti Malatya'nın Yeşilyurt İlçe Başkanı Fikret Çolak, "İlçemizi dışarıda ve içeride kimlerin temsil edebileceğini iyi düşünüp ona göre oyumuzu kullanalım" dedi.
29 Mart seçiminde vatandaşların iyi düşünüp ona göre oy kullanmalarını istediklerini yaptığı yazılı açıklamada belirten Adalet ve Kalkınma Partisi Yeşilyurt İlçe Başkanı Fikret Çolak, "Yeşilyurt ilçe yönetimi olarak, AK Parti'nin temsilinde, genel başkanımız Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı temsil ettiğimizin bilincindeyiz. Yıllardır bizi bazı kutuplara bölerek kullandılar. Ancak çok şükür toplum olarak uyanışa geçtik. Babamın partisiydi, anamın partisiydi diyerek artık oylarımızı kullanmıyoruz. Ülkemize hangi getirileri getirmiş, ekonomi, sağlık ve dış ilişkiler konusunda neler yapmış, hangi hizmetleri getirmiş iyi biliyor ve ona göre değerlendirme yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
"İlçemizi dışarıda ve içeride kimlerin temsil edebileceğini iyi düşünüp ona göre oyumuzu kullanalım"diyen Çolak, daha sonra şunları belirtti:
"Yeşilyurtlulardan beklentilerimiz temsilcisini seçerken hata yapmamalarıdır. Malatya ve Türkiye'nin en itibarlı ilçesi olan Yeşilyurt'un ve Yeşilyurtluyum demekle gurur duyduğumuz ilçemizi ehil olmayanlara teslim etmeyelim. Küçük olsun benim olsun değil, herkesin gönlünde yer alan AK Partimiz Yeşilyurtluların olsun düşüncesindeyiz. AK Parti olarak asil olacağız. Aciz ve adi asla olmayacağız."

CHP MALATYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ŞARAPNAL'IN ÇALIŞMASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Belediye Başkan adayı Ömer Şarapnal, seçim gezilerini sürdürüyor.
Şarapnal, beraberindeki partililerle birlikte Malatya Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni ziyaret ederek, esnaftan destek istedi. Zaviye Mahallesi'nde düzenlenen ev toplantısına katılan Şarapnal, "İnşallah biz de Malatya halkıyla kenti yönetme şansını yakarız. Ben her zaman şunu söylüyorum. Halkın katılımı olmadan yapacağımız hiçbir şeyin doğru olmadığına inanıyorum. Bu mahalli seçimler genel seçime benzemez. Toplum kendisine hizmet edecek, hizmet verebilecek en güvenilir insanı seçmek zorunda. Bunu
becerebilirse Malatya bir açılım yaratmış olur. Ben kendimi Malatya'nın önüne bir kurtarıcı olarak sunmadım. Kazanırsam sevinirim, kaybettiğim zamanda zerre kadar üzülmem. Bu kadar samimiyim. Çünkü benim ona ihtiyacım yok. Ama Malatya bizim kentimiz, doğduğumuz, büyüdüğümüz, yaşadığımız şehir. O zaman kendimiz bir takım şeylerin sahiplenmemiz gerekiyor. Halka inandım, halkımda bana inandığını gördüm. Kapım herkese açık olacak" ifadelerini kaydetti.

Yerel Seçim 2014 Haberleri