Yapı Kredi'den Anapara Garantili Fon

Yapı Kredi, B Tipi Yüzde 100 Anapara Garantili Otuzikinci Alt Fon için talep toplamaya başlayacak.

İSTANBUL - Banka açıklamasına göre, yatırım vadesi sonunda Türk Lirası'nın, dolar/TL ve avro/TL'den oluşan döviz sepeti karşısında değer kazanmasına bağlı olarak, üç farklı döviz sepeti bant aralığı için belirlenmiş sabit getiriyi sağlamayı hedefleyen B Tipi Yüzde 100 Anapara Garantili Otuzikinci Alt Fon için 2-8 Kasım 2012 tarihleri arasında talep toplanacak.
Tüm Yapı Kredi şubelerinden başvuru yapılabilecek fon için minimum 2 bin lira yatırım tutarı olması yeterli.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Gülsevin Yılmaz, B Tipi Yüzde 100 Anapara Garantili Otuzikinci Alt Fon'un dayanak varlığı itibarıyla, yüksek getiri potansiyeline sahip enstrümanlara anapara garantisi ile yatırım yapma imkanı sunacağını belirtti.
Dolar/TL veya avro/TL kurlarından oluşan döviz sepetinin Türk Lirası karşısında değer kaybedeceği beklentisi ile fonun dayanak varlığını dolar/TL ve avro/TL'den oluşan döviz sepeti olarak belirlediklerini belirten Yılmaz, tasarruflarını Türk Lirası bazında değerlendiren ve yatırım dönemi sonunda Türk Lirası'nın diğer döviz birimleri karşısında değer kazanacağını öngören yatırımcılara Otuzikinci Alt Fon'unu önerdiklerini ifade etti.

-Getirisi nasıl hesaplanıyor--

Yatırım vadesi sonundaki Fon getirisi hesaplaması için, yatırım dönemi başlangıç tarihinde dolar/TL kuru değerinin yüzde 50'si ile avro/TL kuru değerinin yüzde 50'sinin toplamından aynı gün belirlenecek kuruş değerin çıkarılması veya eklenmesi ile döviz sepeti başlangıç değerine karar verilecek.
Döviz sepeti başlangıç değeri üzerinden üç farklı döviz sepeti bant aralığı oluşturulacak ve her bir bant için farklı sabit getiri oranı olacak.
Yatırımcı vade sonundaki gözlem tarihinde belirlenecek döviz sepeti kapanış değerinin üç farklı bant aralığı arasından içinde kalacağı bölüme ilişkin getiri elde edebilecek.
Döviz sepeti kapanış değerinin belirlenen üç bant aralığının da dışında kalması durumunda yatırımcılara anaparaları iade edilecek.

Hibe - Proje - Burs Haberleri