Yapı Kredi Bankacılık Akademisi'nde interaktif eğitim dönemi

2008 yılında kurulan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi (YKBA), gerçekleştirdiği eğitim ve gelişim programlarında alternatif eğitim yöntemlerini tercih ediyor.

İSTANBUL -  Bankadan yapılan açıklamada, YKBA'nın eğitim programlarında yer alan uygulamalardan biri olan simülasyon şubesinin, gerçeğin birebir benzeri şube ortamı, bankacılık sistemi ve dokümanlardan oluştuğu belirtildi.
     Buna göre bankada yeni işe başlayan çalışanlar, şubede karşılaşılabilecekleri farklı müşteri tipleri ve örnek olay canlandırmaları ile sanal ortamda öğrendikleri bilgileri uygulama fırsatı buluyor.
     Akademi binasında kurulan stüdyoda online ve offline eğitimler hazırlanıyor. Banka ile ilgili dönemsel bilgilendirmeler, ekonomik değerlendirmeler, üst düzey yöneticilerin yaptığı sunumlar ve yeni çıkan ürünlerin tanıtımı, kişisel gelişim ile ilgili birçok başlık YKBA stüdyosunda hazırlanan yayınlarla çalışanlara aktarılıyor.
     Online eğitimlerde, Türkiye'nin her noktasındaki çalışanlar eğitmene canlı olarak soru sorabiliyor; konuyu tartışabiliyor.
     Yapı Kredi için özel olarak tasarlanan ve bankacılık sektöründeki ilk oyun bazlı simülasyon uygulamaları olan YKB Kent ve Yapı Kredi Gezgini, tüm çalışanların fikir alışverişinde bulunabildiği, öğrenirken eğlendikleri interaktif sanal ortamlar olma özelliği taşıyor.
     Yapı Kredi Bankacılık Akademisi, tüm dünyada sıklıkla kullanılan mobil eğitimleri, eğitim veya eğitimleri destekleme yöntemi olarak birçok alanda kullanıyor.
     Böylece internet erişimli bir cep telefonu olan herkes, zaman, mekân veya sistem kısıtlaması olmadan kendilerine iletilen eğitim ve sınavları tamamlıyor, videoları izleyebiliyor, hatırlatma ve ip uçları sayesinde bilgilerini tazeleyebiliyor.
 

Hibe - Proje - Burs Haberleri