Yakıt tüketimini düşürmek için bunlara dikkat

Üst üste gelen zamlarla birlikte bazı illerimizde litresi 5 lirayı gören benzin fiyatları otomobil kullanıcılarını kara kara düşündürüyor.

Bazı kullanıcılar ihtiyaçları dışında otomobillerini kullanmamayı düşünürken bazıları ise daha ekonomik araç kullanmanın yollarını araştırıyorlar.

Sürüş alışkanlıklarınızda yapacağınız küçük değişikliklerle birlikte yüksek benzin fiyatlarından daha az etkilenebilirsiniz.

İşte yakıt tüketimini düşürmek için uygulamanız gereken önlemler:

Öncelikle 90 kilometre hızı aşmamaya çalışın. Bu hızda giden bir araç saatte 130 kilometre hızla giden bir araçtan en az yüzde 30 daha az yakıt tüketir.

Özellikle yeni model otomobillerde uygulanan vites değişim uyarılarını dikkate alın. Aracınızı yüksek devirlerde kullanmayın.

Kullandığınız zamanlarda klimanızı sürekli açıp kapatmayın. Bu daha fazla yakıt tüketmenize sebep olacaktır.

Camlar açık yolculuk yapmak otomobilin aerodinamisini bozacağı için klimadan daha fazla yakıt tüketimine yol açar.

Ani hızlanmalardan mümkün olduğu kadar kaçının.

Öndeki aracı yakın mesafeden takip etmeyin ve mümkün olduğu kadar sabit hızla gitmeye çalışın. Sürekli gaz ve fren pedalını kullanmanız halinde yakıt tüketiminizi bir hayli artıracaktır.

Yolculuk yaparken aracınızın içinde çok fazla eşya ve ağırlık bulundurmayın. Fazla ağırlıklar motorunuzu daha fazla zorlayacak, gaz pedalına daha fazla basmak zorunda kalacaksınız.

Yokuş aşağı inerken ayağınızı gazdan çekin, ancak kesinlikle vitesi boşa almayın. Bu şekilde daha fazla yakıt tüketirsiniz.

Atmosferik motorlu araç kullanıyorsanız motorunuzu rölantide ısıtmayın. Hareket halindeyken ısıtmaya çalışın.

Lastik seçimine ve lastik basıncına dikkat edin. Düşük hava basınçlı veya geniş tabanlı lastikler sürtünmeyi artıracağı için yakıt tüketiminizi yüzde 10 artıracaktır.

Benzin deponuzdaki buharlaşmayı ve basıncı en aza indirmek için yakıt deposunu sürekli dolu bulundurun ve benzin alırken tabancanın otomatik atmasının ardından yakıt eklettirmeyin.

Aracınızın bakımını aksatmayın. Buji temizliği veya değişimi, yağ değişimi ve temiz hava filtresi yakıt tüketiminizi olumlu yönde etkilecektir.

 

Kaynak: Zaman

Hibe - Proje - Burs Haberleri