Vodafone Türkiye, TEMA ile önemli bir işbirliğine imza attı

Vodafone Türkiye, atık kağıt yönetimi stratejisi doğrultusunda TEMA ile önemli bir işbirliğine imza attı.

- VODAFONE TÜRKİYE, TEMA İŞBİRLİĞİ İLE ATIK FATURALARI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRIYOR

İSTANBUL - Sürdürülebilirlik stratejisi çerçevesinde çevre üzerindeki etkilerini en aza indirerek daha sağlıklı yarınların inşası için çalışan Vodafone Türkiye, bu vizyonun en önemli parçalarından birini oluşturan atık kağıt yönetimi stratejisi doğrultusunda TEMA ile önemli bir işbirliğine imza attı.
Vodafone, bu işbirliği çerçevesinde adres hatası, adres yetersizliği ya da değişikliği gibi nedenlerle müşterilerine ulaşmayan ve tarafına iade edilen faturaları imha işlemi için TEMA Vakfı'na bağışlıyor. Vodafone'a iade edilen ve sisteme işlendikten sonra atık kağıt niteliği taşıyan bu faturalar böylece geri dönüşüme kazandırılmış oluyor. İşbirliği kapsamında ilk etapta Vodafone'a iade edilen 458 bin 192 adet müşteri faturası yani 6 bin 390 kilo kağıt TEMA'ya gönderildi. Vodafone Türkiye, bir yıl içinde
TEMA'ya yaklaşık 3 milyon adet faturayı yani 46 ton kağıdı geri dönüşüm için bağışlamayı hedefliyor.
Baskı firmasına iade edilen faturalar, iade sebeplerine göre barkodları okutularak Vodafone'a gönderiliyor ve sisteme işleniyor. Bu aşamadan sonra atık kağıt niteliği taşıyan faturaların, müşteri bilgileri yer aldığı için 15 gün içinde imha edilmesi gerekiyor. Müşteriler, faturalarını tekrar talep ettikleri takdirde kendilerine suret fatura gönderimi yapılıyor.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, telekomünikasyon sektörünün lider oyuncularından biri olarak, çevre üzerindeki etkilerini en aza indirmeyi en önemli sorumluluklarından biri olarak gördüklerini belirtirken, şöyle konuştu:
"Vodafone'da sürdürülebilirliği temel iş süreçlerimizin ayrılmaz bir parçası olarak benimsiyor, tüm süreçlerimizde enerji verimliliğini esas alıyoruz. Atık kağıtlar ise gerçekleştirdiğimiz operasyonlar nedeniyle üzerinde doğrudan etki ve kontrolümüz bulunan alanların başında geliyor. Atık yönetimi stratejimiz kapsamında, kağıt israfını önlemek amacıyla çalışanlarımızdan başlamak üzere tüm ekosistemimizde bir bilinç seviyesi oluşturmaya odaklanıyor, çeşitli kampanyalarla e-fatura kullanımını
yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. TEMA işbirliğimiz, bu alanda gerçekleştirdiğimiz çalışmaların son halkası olarak bizim için büyük önem taşıyor. Biz bu kağıtları TEMA Vakfı'na bağışlayarak geri dönüşüme kazandırıp, binlerce fidanın yeşermesine katkı sağlayacağız. Bunu, çevre ve iklim değişikliği odaklı stratejilerimizin önemli bir parçası olarak görüyoruz. Bir süredir devam ettirmekte olduğumuz işbirliğimizi, bundan sonra da büyük bir gururla sürdüreceğiz."

Hibe - Proje - Burs Haberleri