Vitaminegitim.com açıldı

İSTANBUL (A.A) - Türkiye'nin internet üzerinden ulaşılan eğitim destek hizmeti Vitamin, ücretsiz üyelik modeli ile tüm öğrencilere açıldı.

     Sebit'in yazılı açıklamasına göre, daha önce Vitamin'e erişim sağlayan tüm adreslerin www.vitaminegitim.com'da toplandığı yeni Vitamin'de, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatı ile uyumlu ilköğretim ve lise derslerine, çalışma planlarına, interaktif etkinliklere, üç boyutlu canlandırmalara ve sınav uygulamalarına, günlük kısıtlamalar dahilinde ücretsiz ulaşılabilecek.
     Vitaminegitim.com ile Vitamin uygulamalarının yanı sıra, ''eğitim alanında kalitesini kanıtlamış'' markaların içeriklerine de ulaşılabilecek.
     Aralarında internette ''ilk'' kez uygulanacak özel hizmetlerin de bulunduğu platformdan, Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR) tarafından Vitamin kullanıcılarına özel hazırlanan canlı SBS, YGS ve LYS sınavlarına erişilebilecek. Öğrencilerin istedikleri yerden katılabildikleri online sınavlarda adaylar, sınava girenler arasında Türkiye genelindeki sıralamalarını görebilecek.
     Yeni Vitamin'in içeriğini, ilköğretimde Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, lisede ise Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Geometri, Dil Bilgisi ve Anlatım, Tarih, Coğrafya ve İngilizce oluşturuyor.
     Vitamin'in ''akıllı performans sistemi''yle öğrencilerin hangi konuyu öğrenip öğrenmediği, hangi konularda çalışmaları gerektiği ''tek bir tık''la görüntülenebiliyor. İlgili konular, öğrencinin eksikliklerini sıkılmadan tamamlayacağı interaktif etkinliklerle aktarılıyor.
    
     -Veliler, rehberlik hizmetlerini Vitamin'den almaya başlayacak-
    
     Yeni Vitamin'in ''Canlı Canlı İngilizce'' uygulaması, İngilizce öğrenme sürecini hızlandırarak, öğrencilere konuşma pratiği de kazandırıyor. İngilizce sınıflarında, klasik online eğitimlerden farklı olarak öğrenciler, gerçek bir sınıf içerisindeymiş gibi öğretmeni eşzamanlı olarak görüp, iletişim kurabiliyor. Anadili İngilizce olan öğretmenler tarafından gerçekleştirilen canlı derslerde, İngilizceyi doğru telaffuzuyla öğreniyor. ''Tell Me More''u tercih eden öğrenciler, İngilizce'ye kendi seviyelerinden başlayarak eğitim alabiliyor.
     Sebit tarafından Türkiye'de üretilen ve ABD'de 200 binin üzerinde öğrenci tarafından kullanılan Adaptive Curriculum içeriği, Vitamin'deki bir diğer İngilizce uygulama olarak sunuluyor. Math&Science Activities in English adıyla 6, 7, 8'inci sınıf ve liseye yönelik Matematik ile Fen ve Teknoloji derslerini öğrenciler, interaktif etkinlikler ve deneyler eşliğinde İngilizce veya ister Türkçe çalışabiliyor.
     Sitede, ''Vittrin'' alanı aracılığıyla, ''Vitt'' adı verilen eğitsel uygulamalara abone olan kullanıcıya, seçtiği içeriklere doğrudan ulaşma olanağı sağlanıyor.
     Kısa bir süre içinde veliler, öğrenci performanslarını izleyebilecekleri raporların yanı sıra rehberlik hizmetlerini de Vitamin'den almaya başlayacak.
     www.vitaminegitim.com'a ücretsiz üye olan öğrenciler, kendi sınıf düzeylerinde 1 adet sınav hakkı kazanarak, Vitamin'in ölçme değerlendirme sistemi ile düzenlenen sınavlarını deneyimleyebiliyor.
 

Hibe - Proje - Burs Haberleri