Vekillik için süre doldu

Milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin saat 17.00'ye kadar istifa veya emeklilik dilekçelerini vermeleri gerekiyor.

ANKARA  - Milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin saat 17.00'ye kadar istifa veya emeklilik dilekçelerini vermeleri gerekiyor. İstifa edenler arasında Erdoğan Bayraktar, Osman Kaçmaz, İlhan Cihaner, Sinan Aygün ve tutuklu bulunan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı da bulunuyor.

Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, bugün saat 17.00'den sonra emeklilik veya istifa isteminde bulunanlar, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak seçimde aday olamayacak.
Hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından isçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri ve Silahlı Kuvvetler mensuplarının aday olabilmek için görevlerinden çekilmeleri gerekiyor.

İSTİFALAR
YSK'nın kararı doğrultusunda milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak üzere kurumlarına istifa veya emeklilik dilekçesi veren kamu görevlileri şöyle: 
''Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Yalova Valisi Yusuf Erbay, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Vekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yücesoy, Ankara Emniyet Müdürlüğünde Şube Müdürü Alparslan Gürgenç, Sağlık Bakanlığı İletişim Koordinatörü/Daire Başkanı Osman Güzelgöz, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Şanal Tosun, Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunda Personel Daire Başkanı Dr. İdris Karakuş, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, TBMM Personel ve Muhasebe Dairesi Başkanı Fatih Uğurlu, TBMM Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Nedim Küçüker, Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürü Mustafa Sever, DTM Müsteşarlık Müşaviri Selahattin Armağan Vurdu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Tombul, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, EGO Genel Müdür Yardımcı Cenap Aşçı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Nazlı Ergül, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Ankara İl Tarım Müdürü Ruknettin Ceyhun, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol, Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İzzet Korkmaz, Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd Doç. Dr. Halil Özcan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülay Bakır, Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhemşiresi Ayşe Keskin, Amasya Çevre ve Orman İl Müdürü Yaşar Kayataş.''

Image

KURUMLARDAN İSTİFA EDENLER
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Fatih Acar, AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden istifa etti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen Sivas'tan, Türkiye Elektrik Ticaret Anonim Şirketi (TETAŞ) Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya Kahramanmaraş'tan, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Kulalı Çorum'dan, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Mehmet Akif Şam da Ağrı'dan milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa ettiler.
Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, milletvekili aday adaylığı için emekli oldu. Kaçmaz, ''Siyaset arenasında mücadele etmek dışında bir seçim kalmadığından, uygun görüldüğü takdirde MHP'den milletvekili seçimlerine katılarak mücadeleye devam etme kararı almış bulunuyorum'' dedi. 
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Kesik ve Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer Milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Ahmet Büyükkaymaz ise emekliye ayrıldı.
ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, 12 Haziranda yapılacak genel seçim dolayısıyla milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.
Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Bozkır, 12 Haziranda yapılacak genel seçimde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, AK Parti'den Muğla milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.
İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel de AK Parti'den İstanbul milletvekili aday adaylığı için istifasını verdi.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldı.
Tarım İşletmeleri (TİGEM) Genel Müdürü Halis Bilden, Et ve Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme (TEDGEM) Genel Müdürü Mehmet Taşan ve Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa ettiler.
Ankara Tarım İl Müdürü Ruknettin Ceyhun da milletvekili aday adaylığı için dün görevinden istifa etmişti.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Beytullah Okay ise AK Parti'den Burdur milletvekili aday adaylığı için istifa etti.
Maliye Bakanlığı başhesap uzmanı Turgay Bozoğlu da CHP'den İzmir milletvekili aday adaylığı için istifasını verdi.
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hami Yıldırım AK Parti Burdur, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı AK Parti Erzurum milletvekilliği için aday adayı olacak.
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Proje Şube Müdürü Selda Yılmaz da AK Parti Sakarya Milletvekilliği aday adaylığı için istifasını sundu.
Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdür Yardımcısı Vekili Turan Öz, Kamu İhale Kurumu Başkanlık Müşaviri Mehmet Ali Kılıç da milletvekili aday adaylığı için istifa eden isimler arasında yer aldı.
Başbakan Başmüşaviri ve Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emrullah İşler, Ankara 2. Bölgeden AK Parti milletvekili aday adayı olmak için Başbakanlıktaki ve Gazi Üniversitesindeki görevlerinden istifa etti.
Türkiye'nin Melburn Başkonsolosluğunda görevli Konsolos Vahit Özdemir, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti. Avustralya Melburn Başkonsolosluğu görevini Aydın Nurhan yürütüyor.
Kırklareli Valisi Ali Haydar Öner, milletvekili seçimlerinde CHP'den aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini bildirdi.


TOKİ BAŞKANI DA GÖREVİ BIRAKTI
Fatma Orhan - TOKİ, 8 yılı aşkın bir süredir başkanlık görevini yürüten Erdoğan Bayraktar, AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa edeceğini bildirdi. 
Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimde aday olacağı bölgenin henüz belli olmadığını belirtirken, 8 yıldır çok yoğun bir çalışma yürüttüklerini, birçok sorunu aşarak ve devlete yük olmadan kaynak yaratarak vatandaşın konut sorununu çözmeye çalıştıklarını söyledi. TOKİ'nin artık belli bir yol haritasının bulunduğunu, halen kentsel yenileme başta olmak üzere yapılacak çok iş olduğunu anlatan Bayraktar, ''aday olacağım seçim bölgemi bilmiyorum ama seçilemezsem TOKİ'ye dönerim. TOKİ'ye dönmezsem bir emekli gibi yaşayıp, torunlarıma vakit ayırmak istiyorum'' dedi.
Erdoğan Bayraktar, istifa dilekçesini, mesai saati bitimine doğru Başbakanlık'a iletecek.

CİHANER İSTİFA ETTİ
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı iken Adana'ya atanan ve infaz savcılığı görevine başlayan İlhan Cihaner, milletvekili aday adayı olmak üzere görevden ayrılma dilekçesi verdi. 
Cihaner, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Milletvekili Seçimi Kanunu'' gereği Cumhuriyet savcılığı görevinden ayrılma başvurusu yaptığını ifade etti.
İlhan Cihaner, ''hangi partiden ve hangi ilden milletvekili aday adayı olacağına'' dair açıklama yapmadı.
             
HANEFİ AVCI DA ADAY OLACAK
Devrimci Karargah Örgütü davası kapsamında tutuklu bulunan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, milletvekili aday adaylığı için kamudaki görevinden istifa ettiği bildirildi.
Avcı'nın avukatı Fidel Okan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkilinin kamudaki görevinden istifa ettiğini, istifa dilekçesini İçişleri Bakanlığına müvekkili adına kendisinin verdiğini belirtti.
Avcı'nın, 12 Haziran 2011'deki genel seçimler için milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunacağını bildiren Okan, ancak milletvekili aday adaylığının bir partiden olup olmayacağı ve hangi seçim bölgesinden olacağına ilişkin bilgi vermedi.

SİNAN AYGÜN DE İSTİFA ETTİ
Sinan Aygün, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanlığı görevinden istifa etti.
Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, 1997'den bu yana yürüttüğü Ankara Ticaret Odası Başkanlığı görevinden ve 2005 yılından bu yana sürdürdüğü TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Aygün, açıklamasında şunları kaydetti:
''14 yıldır yürüttüğüm Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden, ülkeme Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında, siyasi alanda hizmet vermek için ayrılıyorum.''

ÇELEBİ CHP'DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Konfederasyonun Başkanlar Kurulu kararı doğrultusunda milletvekili aday adayı olma kararı aldığını belirterek, ''Sorunların çözüm yerini, ben kişisel olarak, iktidara aday CHP safları olarak görüyorum ve CHP'den aday olmak için DİSK'teki görevimden hukuken ayrılıyorum'' dedi.

TOBB'DAN İSTİFALAR
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılması planlanan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için Konya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Saymanı Hüseyin Üzülmez ile Gaziantep Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Koçer'in TOBB Yönetim Kurulundaki görevleri ile oda başkanlıklarından istifa ettiklerini bildirdi.

5 BÜROKRAT İSTİFA ETTİ 
TBMM'den 5 bürokrat, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde aday adayı olmak için istifa etti. 
TBMM Personel ve Muhasebe Dairesi Başkanı Fatih Uğurlu (AK Parti, Kahramanmaraş), Destek Hizmetleri Daire Başkanı Nedim Küçüker (AK Parti, Erzincan), Kanunlar ve Kararlar Müdür Yardımcısı Şeref İba (MHP, Osmaniye), Parlamenter Hizmetleri Müdür Yardımcısı Salih Kurnaz (AK Parti, Kırıkkale) ve Parlamenter Hizmetleri Müdür Yardımcısı Hayrettin Özbay (AK Parti, Tokat) aday adayı olmak için görevlerinden ayrıldı.   

Yerel Seçim 2014 Haberleri