Vatandaş Yorumu ile Vekil Adayları

12 Haziran 2011'de yapılacak genel seçim öncesi, Vatandaşlar milletvekili adayları hakkında düşünceleri yorumladı.

 

MALATYA GÜNCEL HABER -  Saman alevi misali adaylar açıklandıktan sonra aday adayları gündemden düştü. 

Malatyalılar milletvekili adayları hakkında  düşüncelerini netleştirmeye başladı.

Sizler için yaptığımız araştırma sonucu Vatandaşların partilere göre adaylar hakkında ki düşünceleri şöyle oluştu:

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ:

Mücahit Fındıklı: Ticaret Odası başkanlığı ve ardından bir dönem milletvekilliği deneyimine sahip Ticaret Bakanı olmaya müsait, yerinde bir seçim.

Mustafa Şahin, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana parti içerisinde çeşitli kademelerde bulundu son olarak 2010 yılında referandum öncesi ve sonrası İl Başkanlığı görevini başarılı bir şekilde yerine getirdi, sıralamada ilk sıralarda olması, hakkaniyetli.

Öznur Çalık: Siyasetin (Dişi) Aslanı olarak Malatyalıların saygı duyduğu deneyimli siyasetçi ve milletvekili sırasında edindiği yurt içi ve yurt dışı görevlerde ki başarılı temsilci yeteneği ile seçildiği takdirde Kadın ve Aile’den sorumlu Devlet Bakanlığı garantili gözü ile bakılıyor.

H. Cemal Akın: 5 Yıllık Belediye Başkanlığı görevi sonrası parti ile içli dışlı görünmese bile her zaman Malatya ve Malatyalıların yakınında olduğu, listede 4. Sırada olması, partiye oy kazandıracağı umudunu veriyor.

Ömer Faruk Öz: Bürokrasiden gelip ardından 4 yıllık milletvekilliği görevi sonrası 5. Sırada yer verilmesi Vatandaşlarla yakın ilişki içerisinde olması ile oy artırımı hedeflenmiş.

Şanal Tosun: AK Parti İl Başkanı gibi Malatyalılarında tanımadığı biri, olarak değerlendirilirken ‘hatırlı’ kişilerin ricası üzerine listeye eklendiği.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP):

Veli Ağbaba: Malatya’da hemen herkesimden insan tarafından sevilen, kişiliği ve iş dünyasındaki başarısı ile siyasette ki istikrarlı davranışı ile Ağbaba’ya vekillik yakışır, sözleri sıklıkla duyuyoruz.

Ali Dağdelen: Malatya Belediyesi Meclis üyeliğinden istifa ederek aktif siyasete giren Dağdelen’in yerel sorunlara hakim olduğu vekil seçildiği takdirde CHP’li Aslanoğlu’nun yerini dolduracağı, konuşuluyor.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP):

Hasan Tunç: Malatya’nın Darende ilçesinden, uzun yıllar Malatya’dan ayrı yaşamasına rağmen Malatya geleneklerinden ayrılmadığı, Malatyalılar ile her zaman içli, dışlı olduğu MHP’nin İktidar olması durumunda Adalet Bakanlığı görevi için biçilmiş kaftan olarak değerlendiriliyor.

Saime Palancıoğlu: Ülkü Ocakları kökeninden gelen Malatyalılar tarafından sevilip sayılan İş Kadını, MHP Genel Merkezi tarafından listede seçilecek yerde olması,  MHP’nin başörtüsü sorununa gösterdiği hassasiyetin ciddi boyutta olduğu işaret ediyor.

Übeyt Akçin: Malatya Belediye MHP Meclis üyeliği görevinden istifa ederek aktif siyasete giren Akçin’in listede 3. Sıra da olması MHP’nin Malatya’dan 3 Milletvekili çıkartacağının göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Yerel Seçim 2014 Haberleri