Vali Çalgan: "Muhtarlarımız, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır"

Çorum Valisi Ali Çalgan, “Muhtarlarımız, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır” dedi.19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Çorum Merkez Köy Muhtarları Derneği, Çorum Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çor...

Çorum Valisi Ali Çalgan, “Muhtarlarımız, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır” dedi.
19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Çorum Merkez Köy Muhtarları Derneği, Çorum Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çorum Muhtarlar Derneği Başkanları ve beraberlerindeki heyet, Vali Ali Çalgan’ı ziyaret etti. Ziyarette Vali Çalgan, muhtarların gününü kutlayarak istek ve taleplerini dinledi.
Temelleri 1829 yılında atılmış olan muhtarlık müessesesinin ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneği, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olduğunu dile getiren Vali Çalgan, "Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olarak göreve başlayan muhtarlarımız; devletimizin vatandaşlarla en sıcak temas noktası, devletimizin gören ve gözeten gözü, güler yüzü ve şefkat elidir. Muhtarlarımız; köylerimizde ve mahallelerimizde vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına, sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olmakta, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol üstlenerek, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır" diye konuştu.
Vali Dağlı, hayatın her alanında vatandaşların birinci derecede muhatabı, devletin sıcaklığının ilk hissedildiği kapı olan muhtarların, idari görevlerinin yanında her zaman halkla iç içe bulunarak toplumsal dayanışmanın, birlik ve beraberliğin de simgesi olduğunu sözlerine ekledi.

Yerel Haberleri

"Pembe Güller Şenliği" büyük ilgi gördü
Çankırı’da hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler belgelerini aldı
Çankırı’da bilgi yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi
Başkan Alemdar: “Ecdadın emaneti olan kutlu mirası çocuklarımıza ulaştıracağız”
Söke Kent Konseyi’nin Kadın ve Çocuk Meclisleri seçimleri yapıldı
Vali Varol muhtarlar gününü kutladı
Bitlis Valisi Karakaya, Tatvan’da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi
Vali Çelik muhtarlara bir araya geldi
Çorlu’da çöp ev isyanı
64 muhtardan Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na 100 bin TL bağış