Vali Akbıyık Datça Badem Çiçeği Festivaline katıldı

Muğla Valisi İdris Akbıyık Datça’da bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Badem Çiçeği Festivali’ne katıldı. 4 gün sürecek olan festival değişik etkinlikler ile devam ederken, Vali Akbıyık Datça’da Reşadiye Cami restorasyonunu yerinde inceleyerek bil...

Muğla Valisi İdris Akbıyık Datça’da bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Badem Çiçeği Festivali’ne katıldı. 4 gün sürecek olan festival değişik etkinlikler ile devam ederken, Vali Akbıyık Datça’da Reşadiye Cami restorasyonunu yerinde inceleyerek bilgi aldı.
Vali Akbıyık festival çerçevesinde düzenlenen Keşkek dövme törenine katılarak ilçe protokolü ile keşkek dövdü. Keşkek dövme töreninin ardından Tarihi Mehmet Ali Ağa konağına geçen Vali Akbıyık konağı gezerken, Tennur Balcıdan Konak hakkında bilgi aldı. Reşadiye mahallesinde el emeği işi satışı yapan vatandaşlarla sohbet etti.
Vali İdris Akbıyık festival alanında yaptığı konuşmada, Datça’nın çok özel bir ilçe olduğunu belirterek, “Datça yeryüzü cenneti Muğla’nın çok özel bir ilçesi. Tarihi ile kültürü ile denizi ile doğası ile gastronomisi ile havası ile ve festivalleri ile çok özel bir yer. Nurlu bademimiz coğrafi işaret aldı. Burada emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. Allah Muğla’mıza öyle nimetler vermiş ki, Datça’mızın bademi, Kavaklıdere’mizin bakır işlemesi, narenciyemiz, çam balımız, zeytinimiz ve yağımız, denizimizi zaten söylemeye gerek yok. Muğla’nın değerlerini saymakla bitmez. Şu anda 29 coğrafi işaretimiz var. Bunun yanında Dünya UNESCO kültür mirası listesinde ve aday kentlerimiz var” dedi.

Kültür Haberleri

Türkan Şoray: "Dünyada savaşlar bitsin"
“Evcilik” filminin prömiyeri Antalya’da yapıldı
’Savrulan Zaman’ filminin prömiyeri Antalya’da yapıldı
Manisa tarihi için büyük işbirliği
Sungurlu’da coğrafi işaret potansiyeline sahip ürünler tespit edilecek
Gençlik Orkestrası ve Korosu seçmeleri tamamlandı
İstiklal mücadelesi ruhu Çankırı’da yaşatıldı
Başkan Aras İstanbul Turizm Fuarı’na katıldı
Nazilli’de ‘Eskiden Yeniye Kapıların Dönüşümü ve Aksesuarlar Sergisi’ açılıyor
Höyükteki 7 bin yıllık tarih, tez çalışmalarına ilham veriyor