Uyuyarak uçmasıyla bilinen ebabil kuşu, göç yolunda depremzede antikacının misafiri oldu

Hatay’da antikacı Mehmet Serkan Sincan, iş yerinin önünde uçamaz halde bulduğu ebabil kuşunu iş yerinde misafir ediyor. Sincan, ebabil kuşunu tekrar uçabilecek hale geldiğinde doğaya bırakacak.Asrın felaketi sonrası memleketini terk et...

Hatay’da antikacı Mehmet Serkan Sincan, iş yerinin önünde uçamaz halde bulduğu ebabil kuşunu iş yerinde misafir ediyor. Sincan, ebabil kuşunu tekrar uçabilecek hale geldiğinde doğaya bırakacak.
Asrın felaketi sonrası memleketini terk etmeyerek mesleğini devam ettiren antikacı Mehmet Serkan Sincan, geçtiğimiz günlerde iş yerinin önünde uçamaz halde ebabil kuşu buldu. Kedilerin saldırısından koruyarak ebabil kuşunu iş yerinde misafir etmeye başlayan Sincan, kuşun yeniden uçar hale gelmesini bekliyor. Gökyüzünde günlerce yol alan ve göç yolunda yorgun düşen ebabil kuşu, depremzede antikacının iş yerinde misafir olarak yaşıyor.
Antikacı Mehmet Serkan Sincan, ebabil kuşunun özelliklerinden ve kültürümüzdeki yerinden bahsederek, "Dükkanımızın önünde bulduk, ebabil kuşu olduğunu düşünüyoruz. Peygamberimizi savaşta kurtaran bir hayvandır, dolayısıyla kuyruk şekli V şeklindedir. Evlere bereket getirdiğine inanıyoruz. Şu anda besliyoruz, birkaç güne salarız doğasına inşallah. Hem kendimiz serinliyoruz, hem de kuşumuzu serinletiyoruz. İnşallah iyileştirip doğaya salacağız. Şu anda muz ve kiraz verdik, ben de birazdan böcek alıp besleyeceğim" dedi.

Yaşam Haberleri

Siirt’te Tarihi ve Doğal Güzellikleri için temizlik seferberliği
Vatandaş asfalt istedi Başkan Sak yaptı
Denizli OSB’de ’Sürdürülebilir Çevre Yönetimi’ semineri düzenlendi
Vali Şahin: "Dünya genelinde, ülkemizde ve Antalya’da iklim değişikliğine bağlı olarak ciddi bir kuraklık problemi yaşıyoruz"
Ayvalık’ta denizin akciğerleri deniz çayırları için tonozlu koruma
Üniversite yerleşkesinde çınar fidanları toprakla buluştu
Büyükşehir’den ‘Estetik Bursa’ mesaisi
Ferizli’nin iki mahallesine kesintisiz içme suyu
300 kiloluk devasa domuz avladılar
Datça’nın içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkıyor