Üreticilerin ihtiyaçları anketle tespit ediliyor

Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 'Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi' anketi ile üreticilerin ihtiyaçları tespit ediliyor.Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışma alanına giren konularda etkinliğin, verimliliğin ve üretkenliğin art...

Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından "Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi" anketi ile üreticilerin ihtiyaçları tespit ediliyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışma alanına giren konularda etkinliğin, verimliliğin ve üretkenliğin artırılması amacıyla Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca "Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi" anketi yapılması için çalışma başlatıldı. Bu çerçevede Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde 15 ilçe müdürlüğünce anket çalışmaları sahada üreticilerle birebir görüşülerek yapılmaya başlandı. Bu anketler sonucunda çiftçilerin bilgi ve becerilerini artırmak istedikleri konular belirlenerek bu konularda eğitimler verilecek.
Bitkisel üretim konularında 58 adet, hayvansal üretimde ise 74 adet eğitim verilebilecek başlık bulunuyor. Üreticilerin ihtiyaç duyması halinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Aşılama ve Budama, Mısır, Ayçiçeği, Yerfıstığı Bitkilerinde Hastalık ve Zararlı, Besi Sığırı Yetiştiriciliği, Hijyen Eğitimi, Akıllı Tarım Teknolojileri, İyi Tarım Uygulamaları ve Gübreleme konularında eğitim verilebilecek.

Ekonomi Haberleri

Denizli Teknik Tekstil Merkezi Togg için prototip koltuk tasarladı
Bakan Işıkhan: “İşçimizin de, işverenimizin de maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz”
ÇTB Başkanı Yılmaz: "Yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerimizi dünya pazarlarına sunma gayreti içindeyiz"
Bakan Işıkhan: "(Asgari ücret) En son kararı asgari ücret tespit komisyonu belirledikten sonra maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz."
Tüm Yediemin İşletmecileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Gülşan: "Bu arabalar benimle mezara kadar gidecek mi?"
İpekle muz lifi buluştu, yeni kumaş elde edildi
"GES Tebliği’nde süre 2025 sonuna ertelensin" talebi
Uluslararası taşımacılık yapan firmalardan ’trafik sigortası’na ilişkin talepler
Sivas, Tokat ve Yozgat’ta yaz aylarında elektrik tüketiminde artış yaşandı
BAKA, pilot bölge seçildiği projenin tanıtım toplantısını düzenledi